National Rowing Championships 2016

img_7047

After the doubles race on Saturday

English below

I helgen som var tävlade jag i Svenska Mästerskapen (SM) i rodd. På fredagen rodde jag singel där jag vann mitt försök och blev direktkvalificerad till final. Vi var 12 singlar uppdelat på två försök där vinnaren gick vidare till final och sedan fick de andra ro uppsamling. I finalen var vi 6 båtar som gjorde upp om medaljerna och jag vann brons efter Lovisa Claeson och Malvina. Jag var extremt nervös inför loppet och hade svårt att hantera nerverna men halvvägs genom loppet vaknade jag mig till liv och började ro ordentligt och ta mig upp på tredje platsen. Jag är oerhört nöjd med min bronsmedalj.

På lördagen var det dags att ro dubbel med Malvina. Vi var 10 dubblar uppdelat på två försök där de två första gick vidare till final medan resten fick ro uppsamling. Vi kom tvåa i vårt försök och gick vidare direkt till finalen. I finalen var vi 6 båtar och det var ett väldigt tufft lopp. Vi slutade på silverplats efter Öresjös Emma Fredh och Lovisa Claesson. Vi rodde ett väldigt bra lopp och är mycket nöjda med vår prestation.

Allt som allt var helgen ett bra avslut på en mycket bra säsong. Jag har utvecklats mycket under säsongen och haft det riktigt roligt tillsammans med mitt lag. Vi kom ju till OS liksom! Nu har jag semester och försöker ta det lite lugnt. Jag har ganska ont i min högra höft och sista veckan av rodd och SM irriterade den ganska rejält vilket gör att den inte är så glad på mig nu. Men jag hoppas att med lite vila och alternativ träning så ska jag vara hel och smärtfri inom en snar framtid!

img_9360

My sweet cousin Lotta and her daughter Hilma

In English

So last weekend it was the National Rowing Championships. On Friday I competed in the single where we were 12 singles divided in two heats. I won my heat and qualified straight for the A-final while the rest had to row a repecharge. In the final we were 6 boats competing and I finished in bronze medal position. I was really nervous before the race and it took me half the race to get a grip of the situation but I did before it was too late so I could secure the bronze. I’m very pleased with my medal. Lovisa Claeson won while Malvina got the silver.

fullsizerender

Happy rowers

On the Saturday I rowed the double together with Malvina. We were 10 doubles divided in 2 heats where top 2 qualified straight to the A-final. We came in second and secured our spot in the final. The final was a tough race and we finished in silver medal position behind Öresjö’s Lovisa Claeson and Emma Fredh. We rowed a really good race and we are very pleased with it.

All in all it was a good end to a great season. I’ve developed many things during this season and I’ve had a great time with my team. We were at the Olympics! Now its holiday time and I’m trying to chill a bit. I have some issues with my right hip which got a lot worse during the last week of the season and after Nationals it hurts quite a bit. But I hope with some rest from rowing I will be all fine again soon enough!

img_9366

One of many dog walks at Sandtorp with mum

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s