Olympic training in Trakai

IMG_8558

Holding the bar for Ida to do chins

English below

Livet på OS läger i Trakai är tufft, jag är trött och min kropp känns som den tillhör någon som är betydligt äldre än mig. Jag imponeras ändå av vad min kropp klarar av att göra, hur snabbt jag trots allt återhämtar mig och att jag allt som oftast kan kräva lite till när jag inte tror det. Jag är ännu mer imponerad av Malvina som gör allt lite snabbare än mig, i alla fall på vattnet…

Snart drar vi hemåt och tränar på vårt lugna vatten i Norrtälje. På Lommaren har det hänt en gång på 4 år att en motorbåt åkte snabbt förbi oss så vi fick avbryta en intervall och Petter var jättearg på dom. På banan i Trakai samsas vi med en massa roddbåtar och coachingbåtar och om man får ro 200 meter utan svall är det bra. Med det sagt så har det blivit mycket bra rodd här och vi har fått öva mycket i tuff sidvind och som sagt svall. Men nu lagom till att junior EM ska dra igång här så drar vi hemåt.

IMG_8560

Happy rower

Vi hade tillökning i form av Nik och Ida under ett gäng dagar vilket var kul, lite extra energi in i den trötta gruppen. Vi åkte på en utflykt en förmiddag till Grūtas Park, en park där de hade sovjetiska statyer som Petter kunde berätta om. En väldigt historisk utflykt där jag samlade information till kommande Trivial Pursuit spel (om jag nu lyckas komma ihåg nåt när det kommer till kritan).

IMG_8549

Happy coach

Idag är det exakt en månad till rodden drar igång på OS och jag ser fram emot att vara på plats i Rio och heja på Malvina och Petter. Nu är det sista rycket som gäller innan jag vinkar av dom mot slutet av månaden!

In English

Life on Olympic training camp in Trakai is tough, I’m exhausted and my body feels like it belongs to someone a lot older than me. Though I am very impressed by what I can put my body trough and how fast I recuperate, even though at the moment I feel like a fresh body is far away. I’m even more impressed by Malvina who does everything a bit faster than me, at least on the water…

IMG_8541

Ida and Nik came with some helpful knowledge on bikes

It’s not long now until we are back home training on our quiet lake. Here in Trakai it’s pretty crowded with rowing and coaching boats all over the show. However we have gotten a lot of good training here, especially in tough conditions since the wind has been pretty relentless. It’s time to go though since the Junior European Champs are about to begin here.

We had two visitors last weekend, Nik and Ida. It was great to have some extra energy added to the mix. We went on a historic excursion to Grūtas Park where they have a Soviet collection of statues that Petter could tell us a lot about. I felt like I added to my future Trivial Pursuit knowledge, I just hope I will be able to remember any of it.

IMG_8550(1)

Chillin in the park

Today it’s one month left until the rowing begins at the Olympic and I’m very excited that I will be in Rio to cheer Malvina and Petter on. Time to do the last bit of work before they head off at the end of the month!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s