Amber Oars

IMG_0040

On my way out to one of the thousand races this weekend (that’s how it felt)

English below

Så har jag tagit mig igenom ännu en helg av tävlingar. Vi började i fredags eftermiddag med så kallade ”time trials” där man får starta en och en och köra mot klockan. Det gick bra för min del då jag slutade med fjärde bästa tid av de 22 damsinglarna som körde. Bästa tid hade Malvina före U23 världsmästarinnan Ieva Adomaviciute och Litauens OS singelrodderska Lina Saltyte.

Dessa time trials låg sedan till grund för de försök vi hade på lördagsförmiddagen. Det var fyra försök där vinnaren plus de två bästa tiderna gick till A-final. Jag vann mitt försök och i A-finalen på eftermiddagen kom jag femma efter ett mindre bra lopp från mig tekniskt.

Till söndagen var det bara att ladda om och köra försök igen då de hade en intressant lottning då alla från A-finalen hamnat i 2 av de 4 försöken vilket gjorde att det blev lite konstigt. Jag rodde hur som helst som en kratta och eftersom jag var i det svåraste försöket så hade jag inte råd med misstag så det blev B-final för mig.

Jag var less på att tävla vid det här laget och värmen som låg på över 30 hela helgen fick mig att bli lite smått galen. Men Petter sa några väl valda ord och skickade ut mig på vattnet igen och där någonstans hittade jag någon vilja att visa att jag inte hörde hemma i B-finalen. Jag fick den bästa starten jag fått till på hela helgen trots att det nästan var det stökigaste vattnet och jag vann loppet med marginal.

Nu har jag tävlat klart! Det var mycket motvind, stökigt vatten och tufft motstånd så allt som allt är jag nöjd med min insats. Trots en icke toppad form och resor i kroppen så gick det riktigt bra. Men nu ser jag fram emot en himlans massa träning och teknikutveckling, nu blir det tävlingsledigt ett tag, det har varit lite mycket på sista tiden. Nu börjar OS-lägret på riktigt!

IMG_8507

Even the boss, Petter, got a chance to row at this regatta! Malvina and I were very proud on the side line!

In English

I’ve survived yet another weekend of competitions. It started on Friday afternoon with “time trials” where you start one by one and compete against the clock. It went well for me who finished with the fourth best time out of the 22 singles competing. Malvina had the best time ahead of the Lithuanian U23 World Champion Ieva Adomaviciute and Lithuania’s Olympic single sculler Lina Saltyte.

The time trials were the basis of the heats for Saturday’s races where the winner and the two best times went to the A-final. I won my heat and later in the A-final I finished fifth after an average row.

So on Sunday it was time again for new races, this time the heats where a bit weird where the rowers from the A-final on Saturday where divided into 2 of the 4 heats. I rowed like shit and since I was in a tough heat I had no time for mistakes so I was in the B-final.

I was over competing at this point and the heat was getting to me but Petter said some good things to me and sent me on my way. Somewhere out on the water I found the will to show that I didn’t belong in the B-final. I got a good start, the only good start this weekend, in the choppy water and yeah I won by a safe amount.

So I’m done competing! It was a lot of headwind, choppy water and tough competition so all in all I’m quite happy. I was tired from last week’s racing, travelling and bad sleeps so I did well with that in mind. Now I look forward to a lot of training and working on my technique. Let this Olympic camp begin for real!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s