Holland Beker 2016

IMG_8433

Not happy to be in the C-final but at least I was on “TV”

English below

Ja så helgen i Amsterdam var lite av en flopp för min del. I stort stod det svenska laget för många fina prestationer och det var ett kul gäng att vara del av. Men tyvärr så levererade inte jag på topp, jag fick ett ganska rejält stresspåslag och stängde ner fullkomligt när det kom till att ro loppen på lördagen, jag rodde från start till mål men jag har ingen aning om hur jag gjorde. Jag rodde i klassen ”Women’s trophy” och startfältet var riktigt tufft. Jag hade sett fram emot att mäta mig mot några av världens bästa men jag kan inte säga att jag gav mig själv en ärlig chans, men jag lärde mig väldigt mycket under helgen. Jag kom 3a i C-finalen, inget resultat som jag är särskilt stolt över men jag är stolt över att jag tog mig igenom helgen.

IMG_8419

Victor drove our boats to Amsterdam and offered great service around the rowing course with a smile. Thomas had the somewhat challenging job to be my coach for the weekend, a job he did so very well.

Nu är det bara att ta detta bakslag och försöka se framåt, jag tränar på och försöker samla ihop självförtroendet. Nästa helg ror jag på Rådasjö i Göteborg där det är Nordiska Junior Mästerskapen och i seniorklasserna är det Nordic Open. Därefter bär det av till Trakai i Litauen för tävlingen Amber Oars följt av 2 veckors träningsläger tillsammans med Malvina och Petter. Petter har dock påpekat att det är tillbaka till volymträning redan veckan efter Råda vilket jag faktiskt verkligen ser fram emot.

IMG_8446

My dear coach in a nutshell, doing some work before heading out on the water to coach. He didn’t notice that I took this picture…stress levels are high!

In English

So the weekend in Amsterdam was a bit of a disappointment for me I have to say. Overall the Swedish team delivered some pretty solid results however I did not contribute to that. I got totally stressed out and shut down completely when I was going to race on Saturday, somehow I rowed from start to finish but I have no idea how. I rowed in the “Women’s trophy” and the competition was fierce. I had looked forward to going up against some of the world’s best rowers but I didn’t really give myself a fair chance however I did learn a lot. In the end I finished third in the C-fi nal and I’m not particularly proud of that result though I am proud that I got through the weekend.

IMG_8416

The amazingly friendly lady we hired bikes off by Bosbaan (the rowing course), she certainly offered service with a smile!

I’m working myself back from this step backwards, back in to training and trying to collect my confidence again. Next weekend I’ll compete in Gothenburg before heading off to Trakai, Lithuania to compete followed by a 2 weeks training camp with Malvina and Petter.  Petter has told me that it’s back to volume training the week after the Gothenburg regatta which I am actually looking forward to.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s