Happiness!

IMG_8380

Linn and I at Ryrsjön

English below
I helgen som gick var jag tillsammans med Linn och Victoria från Norrtälje Roddförening och tävlade på Ryrsjön. Samtidigt tävlade Malvina och Petter på Världscupen i Lucerne för att säkra sin OS-plats. Vi hade fullt sjå att komma ihåg när alla skulle tävla då jag och Linn hade försök och final både lördag, söndag och Malvina hade ett lopp om dagen de dagarna. Även om vi inte är på samma ställe så ska god tankeenergi överföras och resultat rapporteras.

Victoria, Linns mamma, gjorde ett utomordentligt jobb med att rapportera resultat till höger och vänster samtidigt som hon hjälpte oss på och av vattnet och såg till att vi fick mat. Hon hann även se till att Nik fick mat i magen. En riktig guldinsats av Victoria denna helg!

IMG_8381

Victoria was well worth some downtime after the racing, here with Linn and Josefin

Linn, som är junior B och tävlar på 1000 meter, vann sitt försök på lördagen vilket var första gången hon vann ett lopp och kom till A-final. Det var så himla roligt att det gick så bra för henne. Även på söndagen kom hon till A-final och det var en oerhört trött tjej som hoppade in i bilen på söndag eftermiddag. Aldrig förut hade hon gjort 4 stycken 1000 meters lopp på en helg och så fantastiskt bra som hon gjorde det, jag är grymt imponerad!

För mig gick det också bra då jag vann försök och final båda dagarna. Jag kände att jag fick till tekniken riktigt bra och fick med mig bra fart, speciellt första halvan av loppet. Andra halvan bjöd på riktigt stökigt vatten emellanåt vilket gjorde att jag fokuserade extra noga på teknik och kanske tappade lite fart. Nu i helgen ska jag på tävling i Amsterdam och då hoppas jag kunna producera högre effekt och fart. Jag känner att det finns några växlar till att dra i, det gäller att jag håller nerverna i styr bara.

IMG_2805

Saturday’s final, Lovisa Wallin Falkenberg in second and Maria Pelvén Helsingborg in third. Very well done all of us!

Denna vecka har börjat bra, det är nu klart att Malvina och Petter får åka till OS. Malvina kvalade en singelplats till Sverige på VM förra året och har nu efter många grymma uppvisningar fått platsen. Aldrig hade jag väl trott att jag skulle vara så här nära OS för ett år sedan! Även om det inte är jag som får åka och tävla så är jag fullkomligt överlycklig och så stolt att jag är en del av detta fantastiska lag! Jag kan bara tänka mig vad Petter kommer kräva av oss i form av träning inför denna prövning men jag är redo att ta mig an det och fortsätta jaga Malvina på träningarna. Jag har lovat att träna hela vägen mot OS och det ska jag göra, så nu kör vi!

IMG_7928

Proud to be part of this gang with the Boss man in charge (a photo from Montemore-o-Velho ealier this year)

 

In English

Last weekend I went to a regatta down south in Sweden together with Linn och Victoria from my club. At the same time Malvina and Petter went to World Cup 2 in Lucerne to compete and secure their ticket to Rio. It was busy times trying to keep track of all the races. Even if we weren’t in the same place we try to send positive energy to each other.

Victoria, Linn’s mum, did a splendid job reporting results left, right and center as well as assisting us on and off the water and feeding us. She even made sure Nik got food who also was there competing for his club. All in all Victoria did an amazing job!

Linn had a great weekend when she won her heat on Saturday; it was her first win ever and the first time in an A-final. She is a junior and competes on 1000 meters. It was great to see her so happy and proud, she did so well. The next day she also qualified for the A-final, she was pretty tired when we drove home. She’s never done 4 1000 meter races in the same weekend before. I was very impressed by her.
It went well for me as well; I won my heat and final both days. I had a chance to really focus on my technique and trying to hold speed. I felt my first half was better than the second half but the water was quite choppy so I really needed to focus. I’m off to compete in Amsterdam this weekend and I feel like I have more speed to get out of me and it should go well if I can keep my nerves in check.

IMG_2810

Sunday’s final with Alica Ekros Jönköping in second and Maria Pelvén Helsingborg in third. Very impressed bu Alice in her first senior race!

This week has started well; Malvina and Petter have gotten their ticket to the Olympics in Rio. Malvina qualified a single spot for Sweden at the World Champs last year and now it’s finally decided that she gets the spot. A year ago I don’t think I could ever imagine that I would be so close to the Olympics as I am now. Even if I’m not going to compete myself I’m over the moon, so happy and excited for them and so proud to be part of this amazing team. Training for the Olympic will be tough but I am ready, I have said I would be in it all the way there so I will, let’s do this!

IMG_7923

Proud to be one of the people behind this cool poser! Malvina and I earlier this year in Montemor-o-Velho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s