Back in Estocolmo

IMG_8111

Josefin and I on the water in front of the club house. Photo: Tobias Wallerius

English below

Nu är jag på hemmaplan sen snart två veckor vilket är underbart eftersom Stockholm bjuder på riktigt härligt vårväder. Det är skönt att vara hemma i sin egen lägenhet och laga sin egen mat efter alla veckor på hotell. För mig tar det dock ett tag att komma in i rutinerna hemma eftersom jag blivit bortskämd med att allt görs åt en eller att det inte går att göra något annat än att sova, äta, träna och jobba lite grann. Nu måste man tänka på tvätt, städning och bädda sin egen säng!

Förra och denna vecka har jag min båt på Stockholms Roddförening (SRF) vid Djurgårdsviken, det är väldigt skönt eftersom det är nära hem. Jag och Josefin tränar ihop nästan varje morgon och några eftermiddagar vilket är roligt och eftersom det är min gamla klubb är det väldigt hemmavant. Jag känner mig väldigt välkommen och det är roligt att träffa på alla gamla klubbkompisar. Jag tränar på SRF under vintern när det inte går att ro men då träffar man inte på så många som man gör på mornar när det är soligt och vindstilla på viken. På fredag flyttar jag dock hem min båt till båthuset vid Lommaren i Norrtälje, det ska bli härligt att börja träna där igen. Jag längtar efter klubbkompisarna i Norrtälje!

DSC_0137

Josefin and I getting into our boats Photo: Lennart Borgh

Jag och min bror använder oss ofta av tjänsten ”hyr en pensionär (eller två)” då våra föräldrar hjälper oss extremt mycket. Pappa, han ställer bland annat upp och skjutsar min båt härs och tvärs, till helgen ska vi även vårtvätta båten efter alla läger som varit. Mamma har blivit kapellmakerska då hon lagat mitt båtfodral som hade ett trasigt blixtlås. Jag gick till ett kapellmakeri och frågade vad det skulle kosta att sätta i ett nytt blixtlås, nästan 5000kr och en månad skulle det ta. 500kr i materialkostnader och några dagar hos mamma så är kapellet som nytt. Det är lite drygt 8 meter långt så det var ett ordentligt jobb att sy fast det blixtlåset. Mina föräldrar är verkligen helt utomordentligt snälla, kunniga och påhittiga. Guld värt!

Nu börjar tävlingssäsongen närma sig och Valborgshelgen så bär det av till Budapest för årets första tävling. Jag kommer att åka dit med Josefin och hennes tränare Walle (Tobias Wallerius). Där ska vi få låna båtar och tävla i singlar lördag och söndag, det ska bli mycket spännande. Det ska bli kul att komma igång att tävla och se om jag kan hålla ihop det som gått så bra på träning när det blir tävlingsdags. Det blir såklart lite annorlunda att inte ha sin egen båt men jag hoppas Walle ska kunna hjälpa mig att ställa in lånebåten så att det blir bra.

DSC_0143

Walle trying to coach us, first he had to catch us. Photo: Lennart Borgh

I helgen som kommer går årets första Världscup av stapeln, där ska Malvina tävla i singel. Jag hoppas att Malvina och Petter säkrar sin OS plats som de tog på VM förra året denna helg. Jag kommer som alltid att följa tävlingen hemifrån och stötta dom bäst jag kan! På worldrowing.com kan man hitta all info om Världscupen samt följa loppen via liverapportering.

In English

I’ve been back home for almost 2 weeks which is great since Stockholm has turned on the sun for me. It’s nice to be back in my own apartment and cook my own food after so many weeks in hotels. It takes me a while however to get back into the routines since I’ve gotten so spoilt, I didn’t even have to make my bed in the morning.

I keep my boat at my old club SRF these two weeks which is located on Djurgården. It’s really nice because it’s close to home but also the rowing water is nice this time of the year and there are hardly any motor boats on the water. I’ve been very welcomed by my old club and it’s been a lot of fun training with Josefin almost every day just like in Racice. On Friday I’m moving the boat back to Norrtälje, I am very much looking forward to getting back there and seeing my club mates.

IMG_8126

A very nice evening run along Brunnsviken

My brother and I often use the service”hire a pensioner (or two)” since our parents help us out a lot with different things. My dad among other things drives my boat here and there and everywhere and he’ll help me wash it this weekend and make it all shiny and new. My mum is a woman of many talents and now she has replaced the zipper in my boat cover, over 8 meters long! It was going to cost a fortune to have it done “professionally” and takes over a month, she fixed it in a couple of days and I only paid for a new zip. I’m extremely lucky to have such nice, smart and handy parents.

The racing season is about to begin and at the end of April, start of May I’m heading to Budapest for the first competition of the year. I’m going with Josefin and her coach Walle. We will compete in singles and we get to borrow boats there. I’m excited to start competing and to see if I can do myself justice on the racing course. It will be an adventure to borrow a boat for a competition but I hope Walle can help me set it up.

DSC_0109

Photo: Lennart Borgh

This weekend coming up is the first World Cup where Malvina will compete in the single. I hope Petter and Malvina will be able to secure their Olympic spot that they took at the World Champs last year. I will be following the competition for home and supporting them in the best way I can. You can find info on the World Cup on worldrowing.com .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s