The land of the korunkas

IMG_4544

Lots of nice water in Racice

English below

Veckan i Wien gick fort men jag hann lära mig mycket och träffa flera härliga människor. Jag flög hem några dagar innan Malvina och Petter och flygresan i sig var en upplevelse då jag på flygplatsen i både Wien och Stockholm fick lite av en reseledarroll åt ett gäng söta damer. Jag som var så ”redig” hjälpte till med att berätta när det skulle boardas och var man kunde plocka upp bagaget när vi landat.

Det var underbart att komma hem till min fina Nik som mötte mig vid bussen och hade lagat middag. Vi hann dock inte ses så mycket under de 3 dagar jag var hemma innan färden bar av till Racice i Tjeckien där jag nu är. Hemma hann jag med att vara lite social packa upp och sedan återigen packa.

IMG_8001

Aram, Jacob and I on my last day in Vienna. Lovely people!

Här i Racice delar jag rum med Josefin Berglund från Stockholms Roddförening (SRF), det funkar finfint eftersom vi känner varandra så väl. Dessvärre började Josses vistelse med tandvärk så hon fick uppsöka en tandläkare på självaste påskafton, nu efter diverse anti-inflammatoriska och smärtstillande tabletter, leker livet igen.  I övrigt har vi bjudits på en hel del sol, fint vatten och intressant mat.

Vi är mellan 40-50 roddare från hela Sverige här så det är lite annorlunda från de läger jag varit på tidigare i år. Dessutom har det varit en hel del tjeckiska roddare på plats så från att ha varit själv på en roddbana till att dela en med 40 andra båtar är lite ovant. Men så länge alla håller sig till trafikreglerna så funkar det bra. Igår kom Malvina och Petter hit så det var ju lite extra kul eftersom jag inte hängt med dom på en hel vecka!

Idag på eftermiddagen har jag och Petter hoppat på läktaren en del, vi har titt som tätt tävlingar om vem som kan hoppa högst och längst gärna i form av att hoppa upp på eller över diverse föremål i form av bänkar, trappsteg eller murar. Petter ska alltid knäcka mig vilket jag inte diggar men idag fick jag dessvärre låta honom vinna eftersom jag var så trött…

IMG_8053

The frog Petter and then there is me cheering him on

Jag har 2 dagar kvar här innan det bär hemåt och denna gång kommer jag vara hemma ett bra tag, det ser jag fram emot. Jag hoppas isen har släppt därhemma så det går att ro!

In English

The week in Vienna went by quickly but I learnt a lot and met some really great people.  I travelled home a couple of days before Malvina and Petter, and the travels were quite different. I ended up as some sort of travel guide for a bunch of cute ladies. They thought it seemed like I knew my stuff so I made sure they boarded in a timely manner and found their luggage at Arlanda.

It was great to come home to Nik who met me at the bus stop and had made me dinner. However we didn’t have a chance to see very much of each other for the 3 days I was home before going to Racice, Czech Republic where I’m right now. During my days at home I pretty much had the time to be a little bit sociable, packing and unpacking my bag.

Here in Racice I’m sharing a room with Josefin Berglund from Stockholms rowing club, which is great since we know each other quite well. Unfortunately for Josefin, her training camp started with a hellish tooth ache which had her going to see a dentist. Now she’s been feed with a few pills so it’s looking up. Other than that we have enjoyed nice weather, water and interesting food.

IMG_8066

Petter and Josse on a very windy day in Racice

We are between 40-50 rowers here from clubs all over Sweden so it’s a bit different from the training camps I’ve been on earlier this year. There are also some Czech rowers here so we have been about 40 boats on the water; it’s different to being alone on the water. As long as everyone follows the traffic rules there are no issues though. Yesterday Malvina and Petter joined the camp, great to see them after a whole week of being apart!

Today in the afternoon Petter and I have had a bit of a jumping session. We end up every now and then having competitions involving who can jump the highest and longest up onto things and over things. He always tries to beat me and I don’t like it one bit but today I had to let him win, I was too tired…

I’m here for another 2 days before heading home, then the training camp season is over. I hope the ice has melted so it’s row able!

IMG_8046

Jumping along

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s