Wien

IMG_7976

Malvina and I with Biorower founder Aram Lemmerer at Staw Rowing Club in Vienna. “Don’t be the hamster, be the chicken!”

English below

Nu har jag lämnat mitt älskade Montemor för en annan trevlig plats, nämligen Wien. Det känns lite som att komma tillbaka till verkligheten, det är lättare att stänga ute den på en plats som Montemor där det är lugnt, stilla och lite sagolikt. Här bor vi mitt i smeten 16 våningar upp med utsikt över staden. På kvällen lyser alla ljus upp staden så att det aldrig blir mörkt, i Montemor blev det bäcksvart.

IMG_7930

The gang before the men left on their tour from Montemor-o-Velho to Vienna

Jag och Malvina flög till Wien medan våra äkta makar tog snigelvägen eftersom någon (självklart inte vi!) måste köra båtar, gummistövlar och diverse vedkorgar som svärföräldrar inhandlat på resa i Portugal. De tog lite extra lång tid på sig för att besöka historiska platser från andra världskriget för att inte resan bara skulle bli bilåkande. Jag och Malvina blev undertiden väl omhändertagna av Aram och Ulrike här i Wien, som hämtade på flygplatsen, ordnade middag och boende första natten innan vi flyttade in i vår lägenhet som vi hyrt.

Aram är grundaren till Biorowern, en roddmaskin som är som en roddbåt på land, han är dessutom en oerhört kompetent tränare. Aram och hans sambo Ulrike var med oss en vecka i Portugal i början av året och nu har vi kommit hit för att delvis träna med honom och hans gäng. Veckan har börjat bra och så kommer den säkerligen fortsätta. Vi ror på Neue Donau och det är ganska mäktigt, ganska annorlunda från andra ställen jag rott på. Vattnet känns stort och jag känner mig lite liten i min båt men jag känner mig mer och mer hemma.

IMG_0545

The rowing center by Neue Donau

Jag försöker även passa på att träna min tyska då Aram coachar mig på tyska medan jag svarar på engelska, det blir lite extra hjärngympa. Jag förstår tyska ganska bra men att prata gör mig nervös, idag var jag dock tvungen att försöka då jag var på Bauhaus och inte hittade personal som pratade engelska. Jag körde på och förklarade att jag behövde plastkilar för att höja riggen på min båt, låt oss bara säga att jag gick därifrån tomhänt, lite oklart om snubben fattade vad jag ville ha. Han pekade i en riktning och sa nåt men han ville nog mest bli av med mig.

IMG_7942

Tired and trying to focus

 In English

I’ve now left the lovely Montemor for another nice place, Vienna. It feels like being back in reality, it’s easier to shut everything out in a place lite Montemor where it’s quiet and a bit like fairytale like scenery. In Vienna we live in the middle of the city 16 stories up with a view over the whole city. At night the lights never go out while it got pitch black in Montemor.

IMG_7926

Petter and I in Montemor

Malvina and I flew to Vienna while our husbands drove with our boats and stuff. They did make a few stops along the way to visit historic places from WW2 to make the trip a bit more like a holiday. Meanwhile Malvina and I were welcomed to Vienna by Aram and Ulrike, who picked us up at the airport, made us dinner and gave us a place to stay at for the first night before moving into our Air B&B apartment.

IMG_7914

View from our balcony

Aram is the founder of the Biorower, a rowing machine that is like a rowing boat on land, he’s also a great coach. Aram and his girlfriend Ulrike were in Portugal for a week with us at the start of the year and now we are here continue to work with Aram. Here in Vienna we row on Neue Donau which is quite cool, though it feels big and I feel small in my boat but I’m starting to feel more at home.

IMG_7979

Trying to find the car in our maze of a parking garage

I also get a chance to work my brain a bit extra since Aram coaches me in German but I respond in English. I’m not great at German but I understand quite well, it’s also easier when I know the context. I can’t talk very well though, however today I got a chance to try when I was in Bauhaus trying to buy plastic things to raise the rig on my boat with. I talked and explained but I left empty handed, the guy said something and pointed in a direction far from him, I think he wanted me to leave.

IMG_7969

Jakob, Aram, myself and Malvina at Staw

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s