Back in Montemor

IMG_7766

Petter and I by the entrance to Centro Náutico in Montemor

English below

Idag avnjuter jag den första vilodagen sedan vi landade i Montemor-o-Velho för 10 dagar sedan, och det är härligt. Jag är ganska trött efter många hårda och roliga intervallpass som vi kört. När vi kom tillbaka till vår lilla by såg den inte riktigt ut som vanligt då den drabbats hårt av översvämningar. Det var vatten överallt! Det drabbar inte oss särskilt mycket, det är värre för byborna och bönderna i området. Vattnet som stigit säkert mer än 2 meter har nu dragit sig tillbaka så byn börjar se mer ut som den brukar.

Jag, Petter och Malvina är tillbaka på Hotel Abade João där vi blir mycket väl omhändertagna av den fantastiska personalen. Även på Centro Náutico (rodd/kajak centret) är vi väl omskötta och herrarna där har slitit hårt för att städa upp efter skadorna som översvämningarna orsakat. Det ligger rester från majs och betor lite varstans och häromdagen hittade Malvina och jag en sprattlande kräfta på vägen som vi räddade undan en säker död.

IMG_7810

On the water in just a t-shirt and unisuit on a particulary hot day

Livet rullar på i vår lilla by och vi har en väl invand rutin. Vi har dock gjort några avstickare som när vi häromdagen fick göra en utflykt till Coimbra för att inhandla en ny pulssensor till mig. Hur har man sönder en pulssensor kan man undra? Jag har lyckats paja två som det verkar, jag har inget flyt alls. Men på fredag hoppas jag få en ny då Pedro på Techaffären var tvungen att beställa en från en annan stad.

Denna omgång delar vi inte bara banan med de lokala kajakisterna utan även med ett gäng ryska samt en polsk lättviktsfyra. Det är lite annorlunda att inte ha hela stället för oss själva men det är trevligt att ha andra människor runt omkring. Om en vecka kommer mina päron på besök och om ungefär 10 dagar så kommer Nik, det blir också kul!

IMG_7765

Water on all the fields around the center

In English

Today I’m enjoying the first day of rest since we got to Montemor-o-Velho 10 days ago. It is great; I’m tired after all the tough but fun training we have been doing. When we got back here our little village looked quite different since there have been quite massive floods. There was water everywhere! It doesn’t hurt us but it is worse for the locals and the farmers in the area. However the water levels are going back to normal, they were probably up by at least 2 meters.

Petter, Malvina and I are back at Hotel Abade João where we are treated very well by the amazing staff members. The staff at Centro Náutico (the rowing/kayak center) are also great and have been working really hard to clean up after the damages caused by the floods. There are corn cobs and beets scattered around and the other day Malvina and I found a tiny crayfish on the road that we saved from a certain death.

IMG_7801

Push ups after rowing

Life goes on in the little village and we have a good routine going. We have done some excursions to for example Coimbra to buy me a new heart rate sensor since I somehow broke mine. How I did it I just don’t know. On Friday I hope to get a new one since Pedro in the Tech shop had to order it from another town.

This time around it’s not just us and the locals at Centro Náutico, there are also a bunch of Russian kayakers and a Polish light weight four. It’s nice to have some other people around. In about a week my parents are coming for a visit and in 10 days Nik is coming, that will be fun as well.

IMG_7755

Getting our things out of the car when we arrived back into town

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s