New personal records…

IMG_7721

Very happy after my 5000 m test, about 30 minutes after…

English below

Dags att skriva ett lite positivare inlägg eftersom det faktiskt är så att jag inte går runt och deppar om dagarna. Ett stort tack för alla kommentarer, sms, mail och meddelanden jag fått! Det betyder mycket med allt stöd jag fått. Ja det är fortfarande skit alltihopa men jag har valt att fokusera på de mål jag satte i början av säsongen och köra på.

Jag är inte heller ensam om att inte få delta i uttagningarna utan det gäller även Isabella Niss från Brudpiga i Dalarna. Vi har snackat lite och bestämt att vi ska tävla på Holland Bekker i Amsterdam i början av juni. Eftersom uttagningarna var det mål jag hade närmst blev jag lite lost utan ett mål så nu känns det bra att ha bestämt något konkret att sikta mot. Det blir säkerligen fler tävlingar men jag börjar med detta!

Hur som helst så har jag tränat på bra. I januari slog jag rekord i antal tränade timmar, 106 timmar träning blev det! Mitt tidigare rekord var runt 85 timmar så jag slog det med råge, jag har även kunnat träna på in i februari även om jag är ganska sliten. Jag i princip genomfört min träning helt enligt program och intervallpassen har gått riktigt bra.

IMG_7655

I’ve been skiing, while there was snow…

Denna vecka har jag haft testvecka vilket innebar att jag skulle försöka komma upp över ytan så pass att jag skulle klara av ett 5000 meters test samt ett 2000 meters test. Eftersom det gick så bra sist att göra testen så nära in på varandra tänkte jag att det skulle funka denna gång också.

Det började bra med 5000m test i onsdags, jag fick flytta det från tisdagen då jag inte ens kunde komma upp ur sängen för jag var så trött. Men på onsdagseftermiddagen så körde jag. Det sista jag sa till Petter innan jag körde igång var ”Nu får du säga vad jag ska göra för jag kan inte tänka!”. Så blev det, Petter sa och jag försökte göra. Mitt mål var att göra någon sekund snabbare än sist men det blev hela 9 sekunder snabbare! Jag mådde så dåligt när jag var klar, det var en helt galen prestation i det läget och både jag och Petter var nöjda och stolta. 17.56.1 blev tiden (1.47.6 i snitt per 500m).

Så igår, fredag, var det dags för 2000 meter och jag kände efter uppvärmningen att det inte kändes bra. Josse Berglund ställde upp och coachade mig och mitt mål var högt satt. Men det blev inte alls som jag tänkt mig när jag efter 1400 meter la ner och slutade ro, jag vet inte vem som var mest chockad av mig och Josse. Jag gjorde liksom inget dåligt fram till dess men det var inte det jag hade tänkt mig. Men efter några minuter började jag om, tiden blev kass i mina ögon och det är ingen tid jag skriver ner i historieböckerna, eller rapporterar in. Jag kunde inte alls hitta några krafter, det var helt tomt och jag kunde inte trycka på så att jag fick mjölksyra ens. Det var skumt men men, återhämtningen är väl inte så snabb när jag är ordentligt sliten. Som tur är har jag till den 27 mars att göra ett 2000m test som ska rapporteras in.

Annars har jag det otroligt bra med mitt jobb som jag kan styra hur jag vill och jobba hemifrån genom att fjärruppkoppla mig mot datorn på kontoret. Denna vecka har jag jobbat lite mer men under lägret blir det nog en timme om dagen. Det gör att balansen mellan träning, jobb och vila är mycket bättre nu än tidigare. Min arbetsgivare tillika huvudsponsor Byggkeramikrådet gör det möjligt för mig att genomföra alla mina läger vilket är fantastiskt. Jag har även vidare stöttning från Miljöanläggning och Holme Bygg som är guld värt!

I övrigt lunkar livet på, jag har hunnit med besök på Sagolika Sandtorp, lite socialt häng med kompisar och några träningspass på SRF med Josse. Jag känner mig redo för omgång två i Portugal och längtar efter min båt, mitt hotellrum och den härliga lilla byn! Jag längtar även efter kvalitetstid med mitt team, härligt att träna sida vid sida med bästa Malvina igen och med Petter bakom megafonen, det kommer bli hur bra som helst!

IMG_7607

I’m going back to Portugal tomorrow!

Igår blev min fantastiske tränare utnämnd till Årets Ledare i Norrtälje Kommun vilket är så välförtjänt och roligt. Malvina var nominerad till Årets Idrottkvinna och Guldankaret. Jag är otroligt stolt är mitt team och är så glad att jag får träna med dessa två!

 

IMG_2230

Nik and I went to Harald and Aminas wedding a few weeks ago

In English

It’s time to write something more positive here since I’m not walking around totally depressed. Many thanks for all the emails, tests and messages I’ve received. Your support means a lot to me! Yes it’s all still crap but I’ve decided to focus on the goals I set for myself this season and keep moving forward.

I’m not alone to be denied the trials; Isabella Niss from Brudpiga has gotten the same message. We have decided to compete at Holland Bekker in Amsterdam in the beginning of June. Since the trials was my next goal it feels good to have decided on something new, there will probably be more competitions before and after but I’ll decide that as I go.

In any case training has been going well. I reached a new record in the amount of hours trained during a month in January. 106 hours, my previous was 85 hours so it was quite the increase. I’ve been able to train well even though I’m quite tired. I’ve pretty much followed my program perfectly and the intervals sessions have been going well.

This week I focused on doing a 5000m and a 2000m erg test. Since I had no issues doing both tests close together last time I thought I’d be sweet this time around as well. But not so much… It started good with the 5000 m test on Wednesday, I had to move it from Tuesday since I couldn’t get out of bed then, I was so tired. But on the Wednesday afternoon I did it. I told Petter that he had to tell me exactly what to do because I was too tired to think. This partnership worked well, I had a goal to improve by 1-2 seconds but I did a 9 second faster time. 17.56.1 (500m split 1.47.6). Both Petter and I were happy with that, I felt so shit after I didn’t know what to do with myself.

So yesterday Friday I tried to do the 2000m. That was a fail, Josse was going to coach me and she did well but not me. I set my goal high but I couldn’t deliver. I stopped after 1400m, which shocked both Josse and I. I wasn’t doing too badly but yeah I stopped without being able to say why. After a few minutes I started all over again and completed 2000m but with a time that I’m not proud of or pleased with. I didn’t have any power and I didn’t have the ability to push my absolute max, it was empty. I guess my recovery is a lot slower due to the amount of training I’ve been doing. Luckily I have until the end of March to do a 2000m test to report.

Otherwise everything with my job is working out well, I can work from home and decide my hours myself. This week I’ve been working a bit more while when I go away on training camp will work a bit less. It makes the balance between training, work and rest a whole lot better than before. My employer and main sponsor Byggkeramikrådet makes it possibles for me to do all my training camps which is amazing. I also have great help from Miljöanläggning and Holme Bygg!

Other than that life goes on. I’ve been out to hang with my family at Sandtorp, met up with friends and have been training with Josse at SRF. I’m ready to go back to Portugal and I can’t wait to get back into the boat again. I’m also looking forward to spending some quality time with my team!

IMG_7631

Malvina and Petter with Montemor-O-Velho in the background

Yesterday my coach was awarded Coach of the Year in Norrtälje Council, which was well deserved. Malvina was nominated in the category Female Athlete of the Year and “Guldankaret”. I’m so proud over my team and very happy to be part of it!

IMG_7618

The coach of the year fixing my oars

One thought on “New personal records…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s