Det rullar på liksom…. (“It’s rolling on…”)

IMG_7355

Warming up to do tests at Bosön

English below

Nu är jag hemma och inne i det vanliga rullet efter 12 härliga dagar i Tjeckien. Lägret i Tjeckien var fantastiskt bra och gav mycket bra träning. Det var också kul att Nik fick se Racice och känna på livet på läger ordentligt.

Men som sagt nu är jag inne i vardagliga rutiner här hemma. Jag gör allt som oftast två pass om dagen, mellan passen så jobbar jag några timmar. Jag är tillbaka och jobbar för Byggkeramikrådet, jag får jobba hemifrån ca 10-15 timmar i veckan vilket passar mig perfekt. Jag ringer till plattsättare runt om i landet och påminner dom om kurser de behöver gå samt hjälper till med lite allt möjligt. Jag trivs väldigt bra och får prata med en väldig massa trevliga människor om dagarna.

Jag försöker hålla bra rutiner med sömn och mat för att få ut det mesta av mina träningspass. Jag fick ett kvitto på att jag skött det bra hittills i fredags när jag körde tröskeltest och syreupptagningstest. Jag har ökat min mjölksyratålighet rejält vilket är resultat av väldigt bra träning. Framförallt är jag oerhört imponerad av Petter, min kära tränare, och det jobb han gör. Han gör träningsprogram till mig och Malvina och har en otrolig kompetens när det gäller att få ut det mesta av oss. Jag är också imponerad av mig själv och Malvina som klarar av att följa dessa utmanande program, vi har ett superbra teamwork helt enkelt!

IMG_7304

My amazing coach doing his thing while we were in Racice

Eftersom jag jobbar hemifrån så får jag mer tid till vila och jag slipper även utsätta mig för att vara alltför mycket i lokaltrafiken och på kontor. När man tränar mycket är man ganska mottaglig för infektioner så det är bra att undvika folksamlingar. De flesta av de jag umgås med är lediga på helger men det är inte jag så tyvärr blir många sociala grejer lidande, det är svårt att orka och hinna med fester och annat när jag vill få ordentligt med sömn. I helgen som gick så var jag dock både uppe sent och i en stor folksamling då jag var på Madonnas konsert här i Stockholm. Det var en fantastisk upplevelse, hon är helt otrolig på att dansa och sjunga, människan är 57 år gammal!!

IMG_7358

Madonna with Karin and Brittax2 (!)

Min trötthet tar över mig och jag inser att detta blogginlägg är lite lätt osammanhängande, men det är så det står till i mitt huvud just nu, lite smårörigt!

In English

I’m home again after a great camp in the Czech Republic. I got a lot of good training and it was really fun to have Nik there so he got to see Racice and experience life at training camp.

However, now it’s back to ordinary daily routines. I generally do two training sessions a day and in between I work for a few hours. I’m back working for Byggkeramikrådet, I get to work from home about 10-15 hours a week which is great. I call tilers around the country and remind them about courses they need to take and help them with a bit of everything, I get to talk to a lot of nice people and I enjoy my job very much.

IMG_7282

A core excerise called “The seal”

I try to get a lot of sleep and eat well in order to get the most out of my training. I just did lactic threshold and Vo2 max tests on Friday and the result show that I do very good training. I’ve increased my lactic threshold quite a bit which feels quite exciting. I’m really impressed with the work my coach does in order to get me to improve like this. He does all the training programs for me and Malvina and it’s amazing what he can get out of us. I’m of course also impressed with me and Malvina who manage to do everything he puts us up to. We are a great team!

Since I work from home I do get more time to rest and I avoid a lot of situations where there are risk of infections like on trains and buses and offices. When you train a lot you are quite sensitive to infections and it’s good to be able to avoid crowds. However last weekend I was in a big crowd watching Madonna perform, that was quite the experience, what an amazing performer she is! And she is 57 years old, unbelievable!

I feel the tiredness coming over me and I realise that this blog is a bit confusing maybe but it’s quite a mish mash in my head at the moment!

IMG_7336

Me and my cute brother, we spent a few days at our parents house last week.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s