Time to start again…

IMG_7085

Nik won Nationals in rugby with his team Stockholm Exiles, I was there and very proud!

English below

Nu har säsongen 2016 startat, den är redan inne på andra dagen. Jag har haft 4 veckors ”viloperiod”, vilket innebar att jag första veckan bara latade mig och de efterföljande 3 veckorna kört ungefär 6 pass i veckan. Min första vecka på Sandtorp var superhärlig, jag kom ur min depp över SM ganska fort. Ingen idé att hålla fast vid det, det blir jag knappast bättre av. I alla fall på Sandtorp gick jag promenader, letade svamp i skogen och umgicks med mina föräldrar och släkten. Riktigt härligt! Veckorna som följt har jag storstädat lägenheten, börjat jobba extra på Byggkeramikrådet igen och gjort ett och annat socialt. Jag har även provat på orientering med pappa, det var kul men klurigt med karta och kompass!

IMG_7103

The orienteering master, my dad (yes I was slowing him down with questions and photos)

Petter och jag har även sammanfattat säsongen 2015 och planerat för kommande. När jag reflekterar över säsongen som gått har den varit lite som en bergochdalbana. Den har bestått av bra perioder med några riktiga svackor inklämda emellan. Framförallt var det perioden december – april som var svajig vilket gav en sisådär start till tävlingssäsongen. Jag hittade inte riktigt en bra balans mellan rodden och mitt nya jobb, i starten på säsongen, vilket ledde till att jag blev sjuk en lång period. Det var sedan en lång uppförsbacke att komma tillbaka vilket stressade mig. Min resa till Nya Zeeland kunde jag tänkt igenom bättre, jag fick inte en särskilt bra träningsperiod och jag känner att jag hade velat vara mer närvarande.

IMG_7067

We had Club Championships in Norrtälje, it was a great day!

Jag har dock gjort många bra tävlingar under som jag är stolt över som Nordiska Mästerskapen, Sprint-SM, Lithuanian Open och Råda regattan. Framförallt är det roligt att tekniken börjar sitta ordentligt och båten går snabbare och snabbare. Jag har väldigt roligt när jag ror och jag är nöjd över att jag körde på denna säsong även när allt kändes hopplöst. Det var givetvis tråkigt att inte få avsluta säsongen med ett bra SM men som sagt jag blir inte bättre av att deppa över det.

Nu ser jag fram emot en rolig säsong tillsammans med Malvina och Petter. Malvina gjorde en lysande insats på VM i början av september där hon knep en av OS platserna i singel åt Sverige. Jag är så enormt stolt över henne, Petter och vårat lag. Vi har jobbat hårt för att lyckas denna säsong och vi kommer gräva ännu djupare för att kommande säsong ska bli minst lika bra och bättre.

Vi börjar denna säsong med att åka på träningsläger i Tjeckien i nästan två veckor. Det ska bli skönt att få ro mycket innan det blir mest roddmaskin under en period. Nu ska jag använda några ord som får mig att tänka på min kusin Lena: Nu kör vi!

IMG_7064

My nephew Axel has started school and lost quite a few teeth, I still have mine…

In English.

The new season has now started after 4 weeks of”rest”. The first week I didn’t do much, I was in Sandtorp hanging out with my parents, going for walks, searching for mushrooms and spending time with relatives. I pretty much gave up being sad about Nationals the day after I wrote the blog post about it, no point in dwelling about it. The following 3 weeks after the weeks in Sandtorp I have trained about 6 times a week. I’ve also cleaned out the entire apartment, started working extra for Byggkeramikrådet again and done a few social things. I’ve also tried orienteering with dad which was fun though complicated with the map and compass.

IMG_7021

One of many walks with mum and my auntie and the dogs

Petter and I have evaluated the past season and planned for the one coming. When I think about the season just passed it’s been somewhat a rollercoaster. Good periods mixed with bad and less good times. The period between December and April was particularly shaky and gave me a so so start to the competitive season. I struggled to find a good balance between training and my new job at the start of the season which made me sick for a few weeks, after that it was an up hill battle to try to come back to where I was. My travels to New Zealand weren´t well thought through either, I was stressing about doing good training which again got me sick. Like my sister in law said, “It didn’t seem like you wanted to be there”. I did, but I think I was too stressed to see how I could make the trip be the best it could be.

IMG_7026

Sandtorp (I was missing my boat on this day)

However I’ve done quite a few regattas I’m proud over; the Nordic Champs, Sprint Nationals, Lithuanian Open and Råda regatta. Most of all I’m happy that my technique has become much better and much more solid which makes my boat go faster. I’m very happy I kept going even when it all felt hopeless. Of course the end to the season wasn’t what I wanted but I’m not going to get better if I don’t move on.

I’m looking forward to a fun season with Malvina and Petter. Malvina did an excellent performance at the World Champs and qualified a single spot for Sweden for the Olympics. I’m so proud of her and Petter and proud to be part of our team. We have worked so hard this season to succeed and we will dig even deeper this season to come.

We are starting this season with an almost 2 weeks long training camp in the Czech Republic. It’s going to be nice to do a lot of rowing before we have to sit on the rowing machine for some time. Here we go!

IMG_7126

Lommaren in Norrtälje have given us nothing but this for the last few weeks, though quite chilly tempratures

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s