Råda Siö Regatta

bild 3

Josefin and I in the double. Lots of people laughed at the 20cm height difference, well we made it work 🙂

English below

I helgen som gick var jag på Råda Siö regattan i Mölndal, Göteborg. Det blev en intensiv helg där jag gjorde totalt 6 lopp på ganska kort tid. Jag är inte van att göra så många lopp så nära in på varandra men det var bra att träna på det ifall det blir så på SM. Alla olika båtklasser gick båda dagarna så var dag innebar helt nya lopp.

Först ut i lördags var direktfinal i singel, jag var väldigt fokuserad på den och mitt mål var att slå personligt rekord och ro under 8 minuter. Jag brydde mig inte om så mycket annat än att ro bra och tufft. Först över mållinjen gick jag och tiden blev 7.52.9 vilket jag är väldigt nöjd med. Det var en viktig tröskel för mig själv att komma över.

IMG_6915

Pretty tired after Saturday’s race in the single

Sedan hade jag blivit uppraggad till att ro i åtta i en Öresjö/Helsingborg kombo. Sist jag tävlade i enkelåra var för över två år sen så det var lite extra skoj, loppet gick bra och det vann vi också. Ganska snart efter åttan var det dags att ro dubbel med Josefin Berglund från Stockholms Roddförening (SRF). Vid det här laget hade det blåst upp och vi rodde i en ordentligt stark motvind vilket gjorde loppet väldigt slitigt och tufft. Men vi körde på bra och gick även i denna direktfinal först över mållinjen.

På kvällen var jag rätt mosad efter 3 lopp i stekande sol på 4 timmar. Härligt att mamma var med och hade ordnat maten tills att vi kom tillbaka till boendet i Mölnlycke där vi fått låna mina föräldrars vänner Nisse och Berits hus.

På söndagen ringde klockan redan klockan 6 och Josefin och jag åt frukost halvt sovande. Redan klockan 8 var det dags för försök i dubbel. Vi hade tänkt att detta skulle bli ett enkelt lopp men efter att Josefins sits hoppade av i starten så började vi ro en bra bit efter alla andra och fick jaga i kapp. Men vi kunde trots allt ro ganska lugnt i mål med en plats i finalen.

Sen var det dags för direktfinal i singel igen, då var jag helt slut. Jag kände när jag satt i starten att det inte fanns något att hämta. Jag fokuserade på teknik och kom tvåa efter Brudpigas Isabella Niss. Jag trodde vid det här laget inte att jag skulle palla finalen i dubbeln för jag mådde ganska dåligt men lagbåt brinner jag för och krafter jag inte visste att jag hade hittades. Jag och Josefin gjorde ett grymt bra lopp, denna gång i stark medvind, och vann även detta. Så återigen 3 lopp på knappa 4 timmar och det var skönt att vara klar.

Totalt vann jag 4 av 5 möjliga finaler jag ställde upp i och även om det var surt att inte dra full pott så är jag mycket nöjd. Det var verkligen superkul att ro dubbel med Josefin, sist vi tävlade ihop var för 3 år sen. Nu ser jag med spänning fram emot SM då jag förhoppningsvis inte är lika sliten! Nu är det träning som gäller de kommande veckorna, SM kommer att gå på Ryrsjön utanför Lilla Edet 18-20 september, där jag kommer jag ro singel och dubbel tillsammans med Malvina.

bild 4

The eight getting organised

In English

Last weekend I rowed at a regatta in Gothenburg. I did 6 races over 2 days, something I’m not very used to but I thought it would be great practice for Nationals which will most probably be quite intense. Each day at this regatta came with new races and all boat classes were repeated both days.

My first race on Saturday was final in the single and I was very focused to row well and under 8 minutes. I did all of the above and finished in 7.52.9 which is my new personal best with almost 20 seconds. It was an important hurdle for me to climb over and I was very happy.

bild-2

Interesting photo of me on the podium. Looks like I’m trying to calm people down, I think I was trying to calm down myself. I wasn’t sure if I was happy or not since I didn’t know the time at this stage.

After that I had been asked to row in an eight with girls from Öresjö and Helsingborg. It had been over 2 years since I last rowed sweep oar so that was good fun. It went well and we won the race. Quite soon after that it was time to row the double with Josefin Berglund from Stockholms Rowing Club. We had a strong head wind to battle but we did it well and crossed the finish line first.

In the evening I was beat after 3 races in just over 4 hours in boiling hot sun. It was great that mum had dinner on the table when we got back to our house for the weekend.

On Sunday the alarm went off at 6 am as we had a heat in the double at 8 am. We had planned on an easy race but since Josefin’s seat came off in the start, we started quite a bit after everyone else and had to chase a spot in the final a bit harder than planned.

After that it was the single again and this time I was exhausted and had nothing to give. I finished second and didn’t think I would be able to do the doubles final. But it went well and in a strong tail wind this time, we won again. After another 3 races in just under 4 hours it was nice to pack up and go home.

I won 4 out of 5 finals that I rowed in which was good. I’m very pleased with the weekend. The next goal is now Nationals which are held 18th-20th of September where I’ll row the single and the double.

bild1

On the podium after the Sunday´s doubles race. Yeah I’m a bit bigger than most other Swedish rowers

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s