Ryrsjöregattan

IMG_6421

I got to hug these lovely Hammarby ladies, 3/5 of the Montemor-o-Velho gang from 2013 (Malin, Ida and I)

English below

Ibland går det bra, ibland mindre bra och tack och lov ganska sällan käpprätt åt skogen. Helgens regatta på Ryrsjön tillhörde dessvärre ett av de tillfällen då det sistnämnda gällde. Det är den sämsta tävling jag gjort på mycket länge. Jag misslyckades med det mesta: teknik, fokus och att hålla huvudet kallt.

Lördagens lopp var en teknisk flopp och allmänt oskönt oflyt. Söndagens blev en startmiss när starten gick trots att min båt blåst mer eller mindre ur banan och jag var tvungen att styra upp innan jag kunde starta. Det gick gäss på sjön och blåste hårt så det var ganska svåra förhållanden som det var. När jag kämpade med att styra upp båten för att kunna starta drog en motorbåt iväg 2 meter från min bana och drog upp svall som slog ihop med de vågor som redan var brutala och gjorde att jag höll på att välta. Här misslyckades jag hålla fokus och huvudet kallt för jag blev så förbannad att jag skrek att “jag bryter det här loppet”. Eventuellt med mindre väl valda ord… Jag valde då att ro från bana 1 till bana 6 där det var något lugnare men blev tillbakavisad till bana 1. Vid 1000 m så körde jag bara på och hittade riktigt bra tryck i 24-26 takt och rodde i mål men då långt efter de andra.

Jag är klart besviken på min insats men i den här branschen blir man inte bättre över att hänga sig kvar vid det. Ibland går det inte som man har tänkt sig men jag lever och mår bra. Nu tränar jag för fullt mot Nordiska Mästerskapen i Norge sista helgen i juni där jag lovar att hålla huvudet kallt, men norrmän lär man ju inte kunna bli arg på dom som pratar så gulligt.

IMG_6415

Mum and dad was team leaders. Here dad is assisting Nik, might not show here but the wind was pretty strong

 

In English

Sometimes things go well; sometimes less so and sometimes, like the past weekend, it is total utter crap. Unfortunately the regatta the past weekend was a complete disaster for me, I failed with most things; my technique, focus and keeping my cool.

On the Saturday my race was a technical error pretty much, I just don’t know what the hell happened. On the Sunday it was my lack of cool that was the biggest problem. When we were lined up for the start my issue was that I wasn’t lined up, my boat had blown out of the lane pretty much. I was trying to fight the pretty big waves and wind and get lined up but by then the start went off. When I was pretty much ready to go a motor boat started speeding away about 2 meters out of my lane creating a swell that clashed with the already big waves and almost tipped my boat over. I was furious and yelled out that I wasn’t going to do this race (in much less polite manners). I then rowed from my lane 1 to lane 6 were it was calmer but was directed back to lane 1 so in the end, miles behind I finished the race anyway.

I am disappointed with the weekend but in my line of business you need to forget and move on and get better and do it better next time. I’m alive and well and life is pretty good in general. Now I’m training for the Nordic Champs in Norway, the last weekend of June. There I doubt I will get angry since Norwegian’s are so cute!

IMG_6414

These smiling ladies also made the weekend better. Carin & Anki from Kungälv with whom I share a few interesting rowing experiences

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s