Ordinary life

IMG_6315

Got distracted by the camera and TV when I was training at Stockholm Roddförening the other week. I think I should be on TV really 🙂

English below

Träffade på min före detta kollega Hedvig som påminde mig om att jag inte skrivit något blogginlägg på länge. Jag har hört av flera av kollegorna på HBO Nordic som undrar hur det går, verkligen kul att känna stödet. Jag saknar jobbet där trots att jag var där så kort tid.

Jag har gjort årets första 2km regatta som hölls i Farsta för några veckor sen. Där rodde jag singel och dubbel. Singeln gick helt ok medan dubbeln gick riktigt dåligt. Jag fick inte alls med mig tekniken upp i takt och allt blev lite knas. Det gällde i och för sig alla lopp med hade nog högst förväntningar på dubbeln. Efter tävlingen blev det klart att det inte blir något EM för mig men det hade jag på känn redan innan eftersom jag inte riktigt hittat den fart som krävs i båten.

IMG_6285

Malvina doing a fine job of washing our double

Jag har sedan regattan jobbat vidare med tekniken och att få ett “lägre” tryck i båten eftersom jag tenderar vilja använda rygg och armar mer än ben och bål. Det är inte en lätt sport jag håller på med, så är det bara! Vill ni se mer om rodd kolla in Svett & Etikett på SVT Play där ett avsnitt handlar om rodd.

IMG_6288

My boat Maja is great, here at the regatta on my cousin Maja´s birthday

Jag har träffat lite kompisar och hunnit med en sväng ut till släkten på Sagolika Sandtorp under veckorna som gått. Vi fick äntligen ihop en middag med tjejerna i släkten: kusiner, systrar och svägerskor. Det var en himla rolig kväll med mycket skratt.

IMG_6358

My cousin Charlotta and I, out and about in Stockholm

Min kompis och före detta roddtränare Jared har även varit på en blixtvisit i Stockholm. Det var himla skoj, han följde bland annat med till Norrtälje och åkte Petters följebåt när jag rodde. Han tyckte om den gula lilla båten och ville aldrig sluta åka runt i den som det verkade! Vi hade också många bra och intressanta diskussioner runt min rodd. Jag har även fått äran att ro dubbel med Petter ett par pass för att gå igenom teknik och känsla. Det var väldigt roligt, Petter är en väldigt duktig teknisk roddare och vi var rätt så bra alltså.

IMG_6340

My former coach Jared and my present coach Petter got introduced. Here Petter is showing a map of “our” rowing lake in Norrtälje.

Annars flyter det på, jag pendlar till Norrtälje för alla mina roddpass. Jag har oftast en vilodag i veckan och några pass som styrketräning, cykel och löpning och då måste jag inte åka till Norrtälje. Då tränar jag oftast i Stockholm Roddförenings lokaler på Djurgården eller på Bosön (Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum). Men det fungerar bra tycker jag, lite märkligt att inte jobba men dagarna går i ett.

IMG_6364

A selfie of the three musketeers, Nik, Jared & I

Nästa tävling blir på Ryrsjön i Lilla Edet 6-7 juni. Först blir det till att heja på gänget som tävlar på EM kommande helg! Där är bland annat min klubbkamrat Anna Malvina med i en dubbel tillsammans med Lovisa Claesson.

IMG_6292

Malvina at Farsta, she’s going to the European Champs in a double this week

In English

I ran into my former colleague Hedvig the other day and got reminded of the fact that it’s been a while since I wrote a blog post. I’ve heard from a few colleagues at HBO Nordic who wonder how it’s going, it’s really nice to feel the support. I miss my job there even though I was only there for a short time.

I’ve done this year’s first 2k regatta a few weeks back. I rowed in the single and the double. The single went ok while the double was quite bad. I didn’t hold the technique together at all. Not in any races really but I guess my expectations on the double was higher. After the regatta I got the final decision that I’m not selected for the European Champs though that was no surprise to me, I haven’t quite found the speed in my boat that is required yet. Since the regatta I’ve worked hard on my technique and trying to apply the pressure lower since I tend to use my back and arms a bit much. It’s a tricky sport that’s for sure!

IMG_6370

Lake Lommaren at its best

I’ve caught up with friends and also visited the family at Sandtorp in the last few weeks. We finally got a girls night together with cousins, sister, sisters in law etc. It was a great night with lots of laughter.

IMG_6329

Walking in the forrests around Sandtorp with my parents and Nik

My friend and former rowing coach Jared has also made a quick visit to Stockholm. We had lots of fun and far too little sleep. He came with me to Norrtälje for rowing. He used our coaching boat that he loved and never seemed to want to leave. We had lots of good discussions about technique and what I need to improve.

IMG_6345

Jared in Petter’s coaching boat, pretty comfy

I’ve also rowed in the double with my coach Petter. He’s a great technical rower so it was great. We were pretty good in the end! Otherwise everything is working well. I commute to Norrtälje for all my rowing sessions. I have one day of rest most weeks and some sessions off the water that I do in Stockholm.

IMG_6342

Jared at a thai place in town, I am on a high carb diet so ate a mountain of rice

Next regatta is in two weeks on the West Coast. First I will be cheering for the rowers going to the European Champs next week. My club mate Anna Malvina will row in the double with Lovisa Claesson from Borås.

IMG_6357

My cousin’s fiancee Josefine and I

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s