Home Sweet Home again…

English below

Jag har inte kommit mig för att skriva här på länge. Tjeckien lägret flöt på, det var tungt och kämpigt emellanåt men mestadels funkade det bra. Vi hade allt från snöstorm till sommarvärme vilket gjorde att det kändes som jag varit borta flera månader när jag äntligen kom hem. Jag jobbade hårt med att utveckla tekniken och det känns som att det kommer mer och mer, utmaningen att få med sig det i högre takter kämpar jag med lite extra.

IMG_6228

The finish of the 6km regatta we did in Czech Republic. I finished 15th out of 30 something girls.

Väl hemma efter lägret fick jag väldigt ont i halsen och feber vilket var himla tråkigt som alltid. Men jag bara vilade, finns inte mycket att göra mer än det när man är sjuk. När jag blev frisk hängde det ändå i vilket gjorde att jag tränade lite lugnare under ytterligare en vecka men nu är det bra igen.

IMG_6251

My dad helped me clean the boat when I got home!

Vi var på snabbvisit i Jönköping för att göra biomekaniska mätningar med Dr. Valery Kleshnev som forskar i ämnet och har jobbat med många framgångsrika roddare genom åren. Han höll ett föredrag samt att vi var några som fick på oss full mätutrustning på vattnet för att mäta hur man ror, tar tryck och kraft och så vidare. Det var väldigt intressant och givande. Som alltid stod Jönköpings roddklubb för ett ypperligt värdskap!

IMG_6269

Ready for testing in Jönköping

Efter alla dessa läger är vi äntligen i full gång med träningen på hemmaplan, det är skönt att komma in i vardagen. Jag åker fram och tillbaka till Norrtälje om dagarna nu för att ro på Lommaren. Näst i kalendern är Farsta regattan 9-10 maj på Magelungen. Där kommer jag ro singel på lördagen och dubbel på söndagen. Jag hoppas att vi bjuds på fint vårväder!

IMG_6270

Have been hanging out with my parents a little

Angående EM uttagningarna vet jag inte riktigt vad jag ska säga, men det ser inte ut som att jag kommer få åka. I nuläget kan jag dock inte uttala mig så mycket mer i ämnet.

In English

I haven’t gotten around to writing here for a while now. The rest of the training camp went well, it was tough and tiresome at times though most of it good. We got served everything from snow storm to summer so it felt like I’d been away for months when I got home. I worked hard on developing my technique and I think I’ve made some major improvements however I’m still working hard to maintain it when rating higher. When it comes to rowing technique there is always more to learn!

IMG_6219

Josefin on the balcony of our housing in Czech

After I got home from camp I got a sore throat and spent a week in bed. That was crap but what can you do. When I got well I had to take it easy for another week since my body was a bit out of it.

We went for a quick visit down south to Jönköping to meet Dr. Valery Kleshnev. He has done lots of research on biomechanics in rowing and we got to listen to him speak. We also got to do biomechanical tests on the water which was really interesting. I think we all learnt a lot from that.

IMG_6267

Dr Valery Kleshnev, my coach Petter and I in Jönköping

After all travelling we have started our training on water at home which is great. I go back and forth to Norrtälje to row on Lake Lommaren. Next on the calendar is a regatta in Stockholm on the 9th-10th of May. I will row in the single on the Saturday and in the double on the Sunday. I hope we get some nice spring weather for that.

lätttvåan

Leif and Tobias was once Sweden´s no. lightweight pair, now excellent coaches!

About the European Champ selections I’m not quite sure what to say. It doesn’t look like I am going and I think I’ll leave it at that.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s