The Czech Republic

IMG_6190

The view from my bed, the boat park and the rowing course

 

English below

Resten av tiden i Sabaudia gick fint även om jag verkligen fick brutal hemlängtan mot slutet. Dessutom insåg jag att det var bara dryga 2 veckor till nästa läger, då gick luften ur mig lite. Veckorna hemma var jag trött, sliten och stressad för jag ville träffa vänner och familj samtidigt som träningen skulle fortsatt göras. Jag stod över roddmaskinstävlingen eftersom jag var helt ur balans. Jag är dock glad att jag samlade ihop mig och gjorde ett 5000 meter och ett 2000 meters test på roddmaskin veckan innan jag åkte till Racice, Tjeckien där jag nu befinner mig.

IMG_6120

Julia and Hugo at his 2nd birthday party

 

Testerna på roddmaskin gick ok, inga nya personliga rekord eller så. Jag fick helt enkelt acceptera att jag var sliten och att det varit en tuff period efter nyår. Det har tagit ganska hårt på mig att resa över hela världen.

Nu är jag i Racice, Tjeckien dit Svenska Roddförbundet åker varje år. Jag har varit här två gånger tidigare och för att uttrycka sig diplomatiskt så finns det ställen jag trivs bättre på. Men sällskapet och roddbanan är bra så jag hänger inte läpp! Vi tränar precis som i Sabaudia väldigt mycket här så dagarna går ganska fort.

IMG_6193

Me rowing

 

Under veckorna här kommer vi att bedömmas inför kommande säsong, här sker uttagningar till EM som går i slutet av maj. Vi kommer även att delta i ett långdistanslopp nu på lördag.

Jag har också tackat för mig på HBO Nordic eftersom det tyvärr inte fungerade att kombinera jobbet där med rodden. Jag trivdes så bra där så det var riktigt tufft att lämna trots att jag inte varit där så länge. Det var ett härligt gäng att jobba med och jag hoppas innerligt att jag får chansen igen.

IMG_6176

I share this room with Anna Malvina

 

In English

The rest of the time in Sabaudia went well even if I was really home sick in the end. On my way home I also realised that I had 2 weeks, not 3 weeks until the next camp and that got me a bit off balance. During the weeks home I was mighty tired and stressed since I wanted to try and see as many people as possible and do good training. It worked so so well… I had to cancel the Indoor Rowing Competition but I’m happy I managed to complete a 5k and a 2k test before leaving for Racice, Czech Republic where I am at the moment.

IMG_6155

I also saw my cousin Charlotta and her son Emil during my time at home

 

The erg tests were ok, no new personal bests but I just have to accept that the last couple of months have been tough. It’s been hard on me to travel all over the world.

So now I’m in Racice, Czech Republic where the Swedish Rowing Federation goes every year. I’ve been here twice before and to be polite there are other places in the world I rather spend time in. Though the company and the rowing course are great so I’m all good! We train a lot so the days pass by quickly.

IMG_6188

The start of the rowing course, a picture I took while out running

 

During the weeks here we will be evaluated and the selections for the European Champs at the end of May will also be done here. We will also participate in a long distance regatta this coming Saturday.

I’ve left my job at HBO Nordic since it wasn’t possible to combine it with rowing. It was hard to leave since it was a great job and fantastic people to work with. I really hope I get another chance to work there in the future.

IMG_6172

Flew via Munich, Petter, Malvina and I always have to drink some free coffee and hot chocolate in the German airports

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s