It begins…

crossfit

Doing weights at Crossfit Norrtälje

In English below

Vinterträningen är igång och hela jag är mos! Jag har tagit det lugnare i ett gäng veckor efter SM och det avslutades med tester på Bosön. Som vanligt var det mjölksyratröskel och syreupptag som stod på schemat. Man gör 4 minuters intervaller med olika intensitet så kollas puls och laktat i blodet efter varje. Min tröskel hade höjts rejält vilket var ett härligt kvitto på att jag tränat bra under sommaren.

Förra veckan var första veckan tillbaka till verkligheten med ”normal” träningsmängd, dock har den höjts för mig så jag är lite smått tagen så här en vecka in i det.  Planen att inte chocka kroppen fullständigt funkade inte så bra. Jag tror att jag kommer in det men trött och sliten är en känsla jag kommer att leva med, bara man känner att den ligger på rätt nivå. Jag har min vilodag mitt i veckan nu för att gynna jobbet och helgerna är väldigt tuffa träningsmässigt så mitt sociala liv är tillbaka på noll. Det ska bli intressant att se hur jag får balansen att funka. Det ska bli skönt att pendla mindre till Norrtälje när jag nästa vecka börjar på HBO Nordic.

SRF1

Training at my former club in Stockholm

Jag kommer dock fortsatt att vara med på ett styrkepass i veckan som vi kör på Crossfit Norrtälje. Eftersom jag inte vill lägga på mig så mycket mer muskelmassa kör jag få repetitioner med tunga vikter för att utveckla maxstyrka och explosivitet. På Crossfit Norrtälje finns det möjlighet för oss att köra vår tunga styrka, där man får frusta och ”kasta” vikter runt sig. Det är ett härligt gäng som tränar på där och det är en inspirerande miljö att vara i.

Vi ror på vattnet så ofta vi kan men det blir inte mer än 2-3 pass i veckan på grund av våra scheman och vädret. Men vi har fått in några riktigt bra pass så det är kul, men snart tar roddmaskinen över helt, men det får gärna dröja lite till för min del.

dubbel22

Sometimes we have a lot of technology in the boat

 

In English

Winter training has started and I’m kinda tired! I’ve had quite a few weeks of less training after Nationals and it finished off with tests at the National Sports Center; Bosön. As per usual it was my lactic acid threshold and VO2 max that was measured. You do 4 minute intervals and they check your heart rate and the lactic acid level in your blood after each interval. My threshold has taken a big step up which was nice, I’ve done some good training.

Last week was the first week of “normal” training, however I’ve added a few hours per week so I was in slight shock after the first week. Yes I was going to try to not shock the body completely but that failed. I’m confident I will get into it but being tired will be me for the next while. It’s really the normal state; it’s been unusual to feel so untired the last while. I have my training free day in the middle of the week now so I can work a full day which makes the weekends very heavy with training and my social life is back to zero. I’m however looking forward to starting my new job at HBO Nordic on Monday.

I will still be going to Norrtälje a few times a week, I’ll join for one weight session a week for example. We train at Crossfit Norrtälje which is a gym where you can lift heavy shit and throw the weights around without anyone saying anything about it. I haven’t tried yet but one day I will… It’s a great gym and nice people who go there.

bosön2014

Technique training at Bosön, the squats needs to be deeeeep

We row on the water as much as possible but at the moment its no more than 2-3 times a week. We’ve done some good sessions on the water and I hope there will be more before the cold hits and stays.

kallt

Some mornings are colder than others

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s