Winter is coming…

 

English below

Nu är viloperioden nästan slut, jag har tränat väldigt lite i några veckor men har nu trappat upp träningen en aning de senaste två veckorna så att man inte chockar kroppen fullständigt när vinterträningen går igång på riktigt. Just nu mår jag så himla bra, jag är pigg och glad vilket tyder på att träningen är lite lättare än vanligt! Glad brukar jag väl vara men inte så himla pigg. Skönt att känna att man har energi att vara lite social med familj och vänner.

herrarna-oct

My brother Erik, his youngest boy Hugo and my dad Staffan

I onsdags hälsade jag på i mitt gamla liv på MTV (numera Viacom International) där jag jobbade i nästan 5 år. Det var några år sedan jag slutade men jag känner en hel del av de som jobbar där. Det var väldigt härligt att återse gamla kollegor och jag spenderade nästan 2,5 timme med att gå runt och prata med folk. Det var ganska intressant att tänka på tiden sedan jag lämnade jobbet där, att mitt liv idag ser ganska annorlunda ut. Men en sak ska jag ändra på och det är att jag ska börja jobba i mediabranschen igen. I november börjar jag jobba på HBO Nordic på halvtid vilket ska bli så kul. Det nya jobbet är i Stockholm vilket innebär att jag drar ner på pendlandet under vinterhalvåret. Jag kommer att fortsätta ro i Norrtälje och pendla men jag tror att det är bra att ha en period om året då man drar ner på det.

Vi ror fortfarande på vattnet när det är möjligt, det blir tyvärr inte så många pass i veckan. Vi ror inte ensamma den här tiden på året eftersom det börjar bli kallt och sjön ligger lite ödsligt så om något skulle hända är det inte helt lätt att få tag på assistans. Det innebär att vi endast ror när jag och Malvina kan ro samtidigt och det blir 2-4 gånger i veckan. Jag har gjort några pass på roddmaskinen så att man får känna på det lite, det är faktiskt ganska roligt att ro maskin. Det blir i alla fall garanterat roligare om man har en positiv inställning till det. Men det är kanske inte lika kul när man sitter på roddmaskinen 15 timmar i veckan, hoppas verkligen att Wellington bjuder på roddväder när jag är där!

IMG_0021

It gets dark pretty early in the evening. Malvina & I on the water last week.

Jag har tillsammans med Petter, min tränare, sammanfattat säsongen som gått och när jag ser helheten så är jag nöjd och har lärt mig några viktiga saker som jag tar med mig in i nästa säsong. Vi har satt upp mål och riktlinjer för nästa säsong och jag känner att min motivation och fokus faller på plats återigen. Trots att jag inte haft någon riktig semester så känns det som de veckor med mindre träning har gett ny energi. Jag är på banan med att påbörja en ny säsong helt enkelt.

matlådor-oct

My lunch, dinner and after training meals for one day

In English

My period of rest is almost over, I’ve done very little training for a few weeks but have now started building it up so that the body doesn’t get a complete shock when the winter season really starts. I’m feeling really well at the moment, I can feel that doing less training gives me extra energy to be social with friends and family which is nice.

svamp-oct

Have been picking mushrooms at my parents place

On Wednesday I visited my old life at MTV (now Viacom International) where I worked for almost 5 years. It’s been a few years since I quit but I still know quite a few who works there. It was so nice to see my former colleagues and I spent almost 2,5 hours walking around talking to people. It is funny to think how different my life is now from when I worked there. However I’m going back to working in media, I’ve accepted a part time job at HBO Nordic starting in November. I’m really excited about this! This job is in Stockholm which means I do not have to commute during the winter. I will continue to row in Norrtälje but since I don’t need to train there during the winter I think it’s good to also have a break from commuting.

mtv-oct

Visited Sofia and Magdalena at MTV

We still row on the water when possible however it’s not more than 2-4 sessions a week. We don’t row by ourselves at this time of the year since it’s starting to get cold and the lake is a bit secluded so if something where to happen it would take some time to get assistance. So when Malvina and I can row together we do but unfortunately it’s not very often. I’ve done a few sessions on the erg (rowing machine) which is quite fun. Or it gets more fun if you have a positive mind set about it, when I’m on it 15 hours a week I’m probably not going to be so positive about it but for now it’s ok. I really do hope Wellington bring on the nice rowing weather when I’m there.

I’ve together with Petter, my coach, evaluated the past season and in hindsight I’m pleased with it and I’ve learnt a few important things that I will bring with me into next season. We’ve also set up new goals for next season and I feel like my motivation and my focus is returning to me. Even though I haven’t had a proper holiday I do feel as if the last month has given me new energy. I’m on track to start next season!

släkt-oct

Had a family reunion with my dad’s side of the family at Sandtorp

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s