Holland Beker

AMS2

After Sunday’s race at holland Beker

English below

Tiden rusar som vanligt i ett högt tempo förbi och jag hinner inte med att uppdatera om allt som pågår i mitt liv. Eller alltså, pågår i mitt liv, inte så mycket mer än rodd. Senaste veckan har jag varit extremt trött, låg och oinspirerad. Men nu hoppas jag att jag ska vända på det med lite mer tid på hemmaplan och lite semester från kontorsjobbet.

28-29 juni körde vi Holland Beker i Amsterdam. Det är en stor öppen internationell regatta där vi fick möta motstånd i världsklass. Veckan innan vi skulle åka strulade allt rejält, som jag skrev i tidigare inlägg så knäckte jag en svirvel i vår båt och glömde passet i Stockholm. Det slutade inte där. Jag insåg på onsdagen att jag bokat mitt flyg till Amsterdam fel dag, torsdagmorgon istället för fredagmorgon. Eftermiddagen gick åt till att boka en ny resa till fredagmorgon. Göteborg-Stockholm-Amsterdam. På torsdageftermiddag fick jag beskedet att Göteborg-Stockholm var inställt. Suck. Ringde SAS igen och försökte få dom att inse att deras alternativ till en eftermiddagsflygning inte var aktuellt. Kort sagt, rörigt och stressande. Det slutade med att jag fick rafsa ner mina grejer i väskan och flyga till Stockholm på torsdagskvällen och sova hemma en natt. I släptåg hade jag Karl Ståhlberg från Mölndal som även han skulle flugit med samma flyg. Mitt pass åkte tåg från Stockholm till Göteborg på torsdagseftermiddagen så det fick jag plocka upp innan jag hoppade på flyget.

AMS10

The rowing course at Amsterdam Bosbaan

Efter allt detta var jag helt slut, när vi väl landade i Amsterdam och möttes av beskedet att Marias väska, innehållande sätena och min fotspark till båten, var kvar i Köpenhamn ville jag vända och åka hem. Men en mening jag använt alldeles för mycket är, ”allt löser sig”, och det gjorde även detta. Men på bekostnad av trötthet. Vår tränare Leifs plan gick sönder och han fick flyga Europa runt innan han landade i Amsterdam utan bagage sent på fredagskvällen. För oss blev det till att stresskolla vinklar på båten ett par timmar innan start, 3 av 4 vinklar behövde ställas om…

AMS5

My cousin Maria was in Amsterdam cheering

Hur som haver gick lördagens lopp ganska dåligt, vi fick inget flyt i rodden och allt blev pannkaka. Vi gjorde ett bättre lopp på söndagen men det kändes inte som vi fick ut vår kapacitet i vattnet alls vilket kändes trist. Men regattan var oerhört lärorik, man inser snabbt att det inte finns utrymme för trötthet, misstag och funderingar, det går fort, jäkligt fort från start till mål. Själva regattan var jättekul och det var en härlig helg i solen trots att rodden inte gick så bra. Min kompis Hamish från Nya Zeeland, som bott i Amsterdam ganska många år, kom och tittade och hängde med oss hela söndagen. Summan av helgen var att den var bra men att det finns jobb att göra.

AMS13

Healthy breakfast in Amsterdam. Juicy juicy!

Jag kom hem natten mellan måndag och tisdag efter ytterligare en heldag i Amsterdam vilket var superhärligt. Jag var minst sagt trött på tisdagen, och resten av veckan. På fredagen bar det dock av mot Borås igen för Sprint SM. Då kör man 500 meter istället för det vanliga 2000 m. Jag kände mig inte så pepp på att tävla och när jag satte mig i min båt kändes allt jättefel, jag körde bara singel här eftersom jag var ensam från min klubb. Men jag körde prolog och kvartsfinal, båda loppen var kassa, allt kändes fel. Efter det var tävlingen över för mig.

Nu är jag äntligen på hemmaplan OCH Petter har hjälpt mig rätta till vinklarna i singeln som var helt åt skogen så idag kändes det sååå rätt att sitta i min båt igen. Jag ser fram emot en lång och tung träningsperiod nu! Jag ska kanske slänga upp båten på ett biltak och hänga lite på Sandtorp, lite i Farsta och kanske i Falkenberg… Man får se var det bär av!

SprintSM1

Maria and I at Sprint Nationals

 

 

In English

Time goes quickly and I never have time to update my blog with what’s going on. Well I mean what is going on is rowing and that’s about it. The week just passed I’ve felt so tired, uninspired and down. But I hope it’s going to turn around with some time at home and with some holiday away from my office job.

We went to Holland Beker in Amsterdam the 28-29th of June. It is a big Open International regatta where we went up against world class rowers. The week before leaving everything went wrong, like I wrote in the last post, we (me) broke a gate on the boat and I forgot my passport in Stockholm, but it did not end there. On the Wednesday afternoon I realized I had booked my flight for the Thursday morning instead of the Friday morning. The afternoon was spent booking a flight for Friday morning that would go Gothenburg-Stockholm-Amsterdam. Ok fine. On the Thursday afternoon I found out that the flight between Gothenburg and Stockholm was cancelled. Yet again on the phone with the SAS Helpdesk trying to explain that there afternoon flight option was not an option. It ended with me throwing my gear into a bag to fly out to Stockholm on the Thursday night. My passport went on a train from Stockholm to Gothenburg so I went and picked that up before heading back to Stockholm. What a mess.

AMS3

I was so tired after all this trouble, arriving in Amsterdam, I met Maria whose bag was still in Copenhagen with our seats and my foot stretcher for the boat. Mega fail. However “everything will work out”, yeah I am sick and tired of the phrase but oh well I guess it’s true. I was tired. But not as tired as our coach, whose plane broke (luckily before taking off from Gothenburg) so he had to fly half way around Europe before coming into Amsterdam really late on the Friday night. So on the Saturday morning we checked the angles of the boat really quickly and 3 of them needed to be adjusted…

AMS1

Mum, dad, my sister and Nik came to cheer for us

Anyways, the Saturday’s race went quite badly for us, we didn’t get it together at all. We did a better race on the Sunday but it was not our best. It did not feel like we got to show what we can do but it is up to us to perform and we did not. It was very good to be there though; you realize that it is quick to race against the world’s top rowers. There is no room for errors or bad days. It is quick from start to finish and you got to be on your toes. I learnt a lot from the regatta. It was a great event and my Kiwi friend Hamish came and hung out on the Sunday afternoon which was great. All in all it was a great weekend.

AMS14

Touring Amsterdam Hamish style, then you need to stop and swing like a monkey

I came home in the middle of the night between Monday and Tuesday after a full day of food touring Amsterdam with Hamish and Nik on the Monday. I was so tired on the Tuesday, and the rest of the week. On the Friday I went to Borås to do Nationals in Sprint, 500 meter races. I only did the single since I was alone from my club. I was tired and uninspired and when I got into my single for the first time in 3 weeks everything felt wrong. But I did a time trial and the quarter finals, both really shit, and then the competition was over for me. When you do 500 meters you have to be alert and explosive and I didn’t feel any of it and the feeling in the boat was just wrong. But it was yet another great organised regatta!

I am finally at home and Petter have helped me fix my boat so today when I rowed it felt great. I am looking forward to a long and heavy training period now. I might take the boat up on the roof and tour the country a bit, but nothing is planned yet!

SprintSM2

Some of the girls at Nationals in Sprint

 

One thought on “Holland Beker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s