Falkenberg again…

flk06-5

Midsummer celebrations in the gym

English below

I år blev det inget klassiskt Midsommar firande, på grund av enorm trötthet. Jag och Maria packade återigen ihop båten och for till Falkenberg för en långhelg eftersom vår tränare i Borås åkte till Världscupen med Emma & Cissi och våra träningskompisar åkte till Stockholm. Vi valde att åka tillbaka till Leif för ytterligare förstklassig tränarhjälp och garanti att kunna ro. I Falkenberg ror man på Ätran som ligger väldigt skyddad och trots hård vind kan man mer eller mindre alltid ro. Hittills i år har det varit väldigt blåsigt och ett gäng roddpass i såväl Norrtälje som Borås har fått ställas in.

Vid det här laget känner vi oss väldigt hemma på Falkenbergs Roddklubb, det är en stor och fin klubb med bra faciliteter. Vi har en tendens att känna oss lite väl hemma kanske eftersom vissa klubbmedlemmar tyckte att vi tog över stället. Det var snarare våra saker som gjorde det eftersom de på nåt vis exploderade ur väskan och snart täckte varenda kvadratcentimeter av t.ex. tjejernas omklädningsrum.

flk06-6

Maria on the sunny side

Denna gång delade vi även klubben med några av U23 tjejerna, Josefin och Lisa, samt 17 (och ett halvt!) år gamla Marcus. Det var en intressant upplevelse, Marcus tyckte väldigt mycket om att hänga med oss äldre brudar. Jag har hört att man håller sig ung genom att umgås med yngre, jag tror dock det finns en gräns, i detta fall svämmade moderskänslorna över och jag kände som om jag konstant antingen uppfostrade eller oroade mig för lilla Marcus. Jag tyckte t.ex. inte att han åt tillräckligt till frukost och att han använde alldeles för mycket fula ord. Men med det sagt så hade vi himla kul jag, Maria och Marcus och de andra som kom och gick under helgen.

Rodden gick väldigt bra, det känns som det gått åt rätt håll sen vi var i Falkenberg sist. Vi var nöjda och Leif verkade glad han med. Vid ett tillfälle sa han till och med att Maria rodde exemplariskt, dessvärre varade den helt exemplariska rodden inte så länge. Men i det stora hela rodde vi bra mycket bättre än tidigare.

På Midsommarafton bjöds vi in till Elin vars sambo lagar väldigt god (och mycket) mat och även serverar ”väntkorv”. Men när vi kört 3 intervallpass på raken och ännu ett som väntade på Midsommardagens morgon så tog det tvärstopp. När alla andra skuttade iväg till sina firanden satt jag och Maria paralyserade på soffan på klubben och glodde på TV 6 timmar i sträck. Elin levererade dock överbliven jordgubbstårta dagen efter vilket var mycket smarrigt.

flk06-2

Marcus & Simon cooked us dinner. Here we were looking for something we couldn’t find

Nu är vi tillbaka i Borås och kör slutspurten mot Holland Beker. Dagens pass innehöll en knäckt svirvel och en väldigt nära totalkrasch med en annan dubbel (inga namn nämnda) men som tur är så sitter allt fortfarande ihop sånär som på svirveln som fick bytas ut. Båten är nu vaxad och åker mot Amsterdam imorgon och vi flyger ner på fredag. Mitt pass levereras till flygplatsen i Göteborg från Stockholm eftersom jag självklart inte haft en tanke på att ta med det. Men allt löser sig, så är det!

flk06-1

Me on the cloudy side

In English

This year there was no traditional Midsummer celebration because of extreme tiredness. Maria and I once again packed up our boat and went to Falkenberg for a long weekend since our coach in Borås went to the World Cup with Emma & Cissi and our other training buddies went to Stockholm. We chose to go back to Leif for some more first class coaching and also because the river is guaranteed to be able to row on. So far this year it’s been quite windy in Sweden so we have had to cancel rowing sessions.

Since we have been to the Falkenberg Rowing Club before we feel right at home there, it’s a big club with great facilities. We do feel a bit too at home some of the members pointed out, they thought we took over the place. In our defense it was not so much us but our stuff that took over the place. By the end of the week there were not many free areas of space in the women’s locker room for example.

This time we shared the club with a few of the U23 girls, Josefin and Lisa, and 17 (and a half!) year old Marcus. It was an interesting experience; Marcus liked to hang out with us older gals. I’ve heard that you feel as young as your company or whatever, but I think there is a limit, in this case I felt like my motherly instinct tool over. I felt like I was constantly either trying to correct him or otherwise I was worrying. I didn’t think he ate quite enough breakfast and I thought he used such foul language. With that said, the three of us had lots of fun, also together with the others that came and went throughout the weekend.

flk06-3

Junior’s rowing on Ätran

The rowing went really well, it feels like we have progressed since we were there last time. We were pleased and Leif seemed happy too. At one point he even told Maria (no, not me!) that she rowed perfectly, it didn’t last for that long but it was good rowing still.
On Midsummer’s eve we were invited to Elin’s place, her boyfriend cooks really good (and lots) of food and also serves “waiting hot dogs”. But after 3 hard interval sessions in a row and with another one waiting the next morning we just couldn’t go. When everyone else left to party we sat on the couch watching TV for 6 hours straight without being able to move.

Now we are back in Borås and are doing the final touches before heading to Holland Beker this weekend coming up. Today’s morning session involved a gate breaking and a near total collision between us and another double but all arms, legs and backs are intact and the gate has been replaced. So now the boat is waxed and is heading to Amsterdam tomorrow while we fly out on Friday. My passport is in Stockholm and I fly out of Gothenburg, didn’t even think about that for a moment. But it will be delivered to the airport; everything works out in the end!

broken

Me and the broken oar gate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s