Falkenberg – training camp

flk4

Rowing on Ätran

English below

Vi spenderade torsdag till söndag i Falkenberg där vi blev coachade av Leif Johansson. Han är en helt otrolig tränare och en fantastisk människa. Han är så himla osjälvisk och omtänksam och hans sätt att lära ut roddteknik är extraordinärt. Vi hade mycket lärorika dagar med honom, rodden gick dock lite fram och tillbaka eftersom det är mycket att ta in. Kroppen vill inte alltid lyda hjärnan och det är svårt att ändra invanda rörelsemönster. Men vi jobbade hårt och det känns som vi har hittat något nytt efter dagarna där.

båtfix

Leif, the boat whisperer, dealing with our boat

Tyvärr har jag dock fortsatt ont, nu i ena sidan av ländryggen, jag försöker hålla kolla så att det inte blir dåligt. Jag har inte haft ont hela tiden men det kommer och går och irriterar. Nu är vi tillbaka i Borås och igår rodde jag singel två pass för första gången på 3 veckor och efter det så har jag ont, kanske blir det mer irriterat när man gör något ”nytt”.

Vi har fått sitta på roddmaskinen några pass eftersom det blåst en del men det har faktiskt varit ok även om man mycket hellre ror. I helgen som kommer är det SM i singel och tvåa utan på lördagen, jag ska ro singel. På söndagen är det ”vanlig” tävling och då ror jag dubbel och scullerfyra. I år är SM uppdelat i småbåt och lagbåt (i september), lite konstigt och jag gillar det inte men det är bara att köpa läget. Det ska bli kul att tävla i helgen men jag hoppas verkligen det onda släpper för det kan bli tufft annars. På söndag åker jag hem för en knapp vecka innan det blir slutspurten inför Amsterdam.

cykel

Biking watching the live tracker of the European Champs

I övrigt kollade vi på EM i rodd i helgen. Emma & Cissi kom på en fin fjärde plats i A-finalen i lättviktsdubbel och Anna Malvina kom på fjärde plats i B-finalen i singel. Det var kul att det gick bra för tjejerna, jag tycker att de gjort stora framsteg och är hur duktiga som helst.

singeltjejerna

Anna Malvina & Marcela at the Champs, we cheered for them lots!

In English

We spent Thursday to Sunday in Falkenberg (on the West Coast) where we got coached by Leif Johansson. He is an incredible coach and a fantastic person. He is really genuine and thoughtful and his way of teaching rowing technique is awesome. We had some really rewarding and interesting days with him, the rowing went a bit up and down since it’s a lot to take in but it feels like we found something new to work with. The body and mind doesn’t always corporate and it is hard to change your way of moving just like that. My body control isn’t always the best which is an issue when trying to row well…

Amanda

Training with Amanda in Borås

Unforgunatly my back is still playing up which is annoying and getting in the way of my focus a bit. It has been a bit up and down with the pain but after 2 sessions in the single it is feeling quite bad. I don’t know if it is doing something “new” that makes it worse since it’s been 3 weeks since I sat in the single. I’m trying to take it easy and make it better but it is hard when you need to and want to train a lot.

We have had to go on the ergs a few times since it’s been a bit windy to row, it has been ok but during this time of the year you want to be out on the water. This weekend coming up it is time for Nationals in singles and pairs. They have split Nationals in “little boats” and “team boats” this year which sucks. Nationals are usually in September, after the international season. This year the singles is in the middle leaving some of the best rowers out since they are preparing for the World Cup while team boats are in September. I’m rowing in the single on Saturday and then it’s “normal” competition in team boats on Sunday. I just really hope my back can take about 6 races in 3 days.

flk3

Row row….

We also checked out the European Champs this past weekend. Emma & Cissi came fourth in the A-final of the lightweight doubles and Anna Malvina came fourth in the B-final of the singles. I think they did really well and it was great to follow their races.

handduk

My awesome towel

One thought on “Falkenberg – training camp

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s