No pain, no gain?

IMG_5306

My chiropractor Marcus and I

English below

Efter förra helgen i Borås fick jag ofantligt ont i ena höften/rumphalvan. Efter några pass på hemmaplan fick jag avbryta onsdagens pass för att jag hade så ont. Som tur var hade jag vilodag på torsdagen och min kiropraktor, Marcus, kunde ta emot mig med kort varsel och ”trycka sönder” den spända punkten i sätet (japp rumpan) vilket gjorde sjukt ont. Jag litar på att han vet vad han håller på med och jag får bara bita ihop och tänka på något annat när det gör ont. På fredagsmorgonen provade jag återigen att ro men det gjorde för ont och jag ville hellre kunna ro när jag kom till Borås på kvällen så jag skippade rodden och hoppade in i bilen och körde söderut. Jag tror kroppen mådde bra av lite extra vila, jag var lite extra mörbultad efter kiropraktorbesöket, så jag tror min stackars rumpa behövde vila.

Väl i Borås så såg Maria till att hennes något äldre dubbelpartner värmdes upp genom att cykla och sen göra ordentligt med rörlighet innan jag ”hoppade” i båten. Maria påpekade glatt för alla som frågade varför vi cyklade att ”gammeltanten” behöver komma igång. Det gick riktigt bra, vilket var skönt. Man vill ju inte åka alla timmar till Borås i onödan, vi behöver ro ihop så mycket som möjligt för att hitta farten i båten. Lördagens intervallpass körde vi med Emma och Cissi (lättviktsdubbeln) och det kändes bra mycket bättre än helgen innan. Det känns skönt att vi är på rätt väg och att det går framåt eftersom vi trots allt inte har så lång tid på oss innan Holland Beker.

IMG_5312

Maria and I on the bikes

I övrigt är man en lätt glömsk och virrig människa. Jag låg på soffan igår kväll och klagade till Nik att det inte alls känns som min vilodag hade gett något. Han påpekade att det kan bero på att jag inte haft vilodag utan just gjort ett tvåtimmars träningspass. Så kan det vara ibland! Nu har jag varit hemma i 2 dagar så imorgon bär det av till Borås igen för att på torsdag åka till Falkenberg på några dagars träningsläger, det ska bli skoj! Denna gång är jag borta 11 dagar innan jag kommer hem igen.

IMG_5319

Spinch soup and pancakes for lunch

Ett stort lycka till, till alla som ska till EM nästa vecka! Speciellt Anna Malvina, Emma, Cissi och Marcela!!

In English

After last weekend in Borås I got a really sore hip/butt/leg thing. After a few sessions at home I had to stop rowing because of the pain. Luckily the following day was a day of rest and my chiropractor, Marcus, could see me with short notice. He pushed on the sore spots and it was incredibly painful but efficient. I do trust that he knows what he is doing so I just had to bare the pain and think of other things. On the Friday morning I was still sore so I skipped rowing and drove back down to Borås again.

IMG_5305

Marcus, the chiropractor looking important

When I was there Maria made sure that I warmed up on the bike before rowing. She happily told everyone that she had to get the old lady warmed up before getting into the boat. I was happy that we could row in the end even though my double partner is a bit cheeky. The rowing was better and on the Saturday morning we did intervals together with the light weight double, Emma and Cissi. It’s great to feel that we are getting faster since we don’t have that much time to train before Holland Beker but there is still a lot of work to be done.

Other than that I’ve established once again that I’m a very confused person. I was lying on the sofa last night complaining to Nik that my day of rest hadn’t given any effect on my body. Nik pointed out that maybe that’s because I had just finished a 2 hour training session and had not been resting. Ah well, it happens! I’ve been home for 2 days now so tomorrow I’m off down south again. We are going to the West Coast, to Falkenberg, for 4 days of training camp. I’m really looking forward to that! This time I’m away for 11 days before coming home again.

IMG_5316

Me and the light weights Emma and Cissi

Good luck to all the European Champ participants, especially Anna Malvina, Emma, Cissi and Marcela!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s