Borås

IMG_5276

Oscar and Karl coming to our rescue to sort the boat out

English below

I helgen har jag varit i Borås och rott med Maria en första helg. Jag har aldrig stannat i Borås eller varit på Öresjö Roddklubb så det var lite extra spännande. Jag åkte till Borås i fredags med mina snälla föräldrar som skulle till Falköping men som tog en extra sväng för att släppa av mig. Eftersom jag hade mina åror med mig var det extra skönt att slippa försöka få med dom på ett tåg. Jag kom fram lagom till eftermiddagsträningen, då blev det till att köra ett kombinerat styrke och roddpass.

I Öresjö tränar Emma Fredh och Cecilia Lilja som är Sveriges lättviktselit, de ska ska till EM i dubbel. Där tränar även syskonen Lovisa och Oscar Claeson och det är deras pappa PeO som är tränare. Denna helg var förutom jag, även Brudpigas Anders Backeus och Mölndals Karl Stålberg på besök, så vi var ett bra gäng som tränade ihop.

På lördagen blev det två pass, ett intervallpass på förmiddagen och ett distanspass på eftermiddagen. Där emellan skruvade vi på vår båt i drygt 2,5 timme i gassande sol. Det var ganska frustrerande att försöka få till det och innan allt satt på plats blev det desperata samtal till Petter och hjälp av Oscar och Karl. Oscar var räddaren i nöden när det gällde att styra upp vinklar och svirvelavstånd. Jag och Maria hade tappat bort vårt tålamod någonstans i solen men tillslut blev det hur bra som helst. Killarnas insats tog inte slut där, de fixade även en god middag till oss efter träningen. Guld värt!

På söndagen körde vi styrketräning innan intervallpass på vattnet, jag körde tillsammans med Emma vilket var kul. Vi körde tung styrka och trots att jag väger dubbelt så mycket som Emma (en liten överdrift) så tog vi ungefär samma vikter. Jag var tvungen att plocka av vikter med eftersom jag inte kört styrka på länge kände jag att det är bra att ta det lite lugnt och inte försöka visa sig stark bara för att. Efter en slapp eftermiddag körde jag och Maria ett lugnt distanspass som kändes riktigt bra. Vi avslutade helgen med att gå upp halv 6 i morse och köra ett pass till innan Maria skulle till jobbet. Nu är jag ordentligt mör i kroppen vill jag lova!

IMG_5280

Emma spotting me doing squats, yep we are the same height when I squat

Helgen har varit mycket bra och vi får ihop det mer och mer i dubbeln. Det tar sin lilla tid att komma ihop sig, särskilt som vi suttit i singlar en längre tid, men det ska nog bli bra det här. Nu ska jag hem några dagar innan jag beger mig söderut igen.

In English

I’ve spent the weekend in Borås with Maria. It was the first time that I’ve stopped in this town and visited the rowing club so it was exciting. I went on Friday; my parents dropped me off since they were going down south as well. It was nice not having to worry about carrying my oars on the train. Not sure if they would have allowed me to. I got to the club on Friday afternoon, in time for the evening training session which was a combination between weights and rowing.

Emma Fredh and Cecila Lilja, Sweden’s light weight elite, train at this club as well as the siblings Lovisa and Oscar Claeson, it’s their dad PeO who is the coach. This weekend there were also another two people visiting, Anders Backeus and Karl Stålberg, so we were a great group training together.

IMG_5284

Lovisa, Maria, Emma and Cissi in the gym

On the Saturday we did two sessions, intervals in the morning and a session with more technical focus in the afternoon. In between we changed settings on the boat for hours. It was frustrating in the hot hot sun, and we had to call Petter for advice and in the end Oscar came to our rescue and helped us sort it out. It is so much to fix with a boat and every little change makes something else change and it is hard to get it all to work when you’re not an expert. Yes, I’m very spoilt having Petter around who fix these things for me, or with very limited help from me. After the session the guys also cooked us dinner which was really nice.

The first session on Sunday was once again weights combined with rowing, intervals this time. I did weight’s with Emma who is pretty much half my size but just as strong. Since I haven’t done weights in forever I had to hold back a little so I would be able to move the next day. In the evening Maria and I went for a long slow row on our own which was nice too until it started raining. We finished off the weekend with an early morning session today and now I’m going home sore everywhere!

It’s been a good weekend and we get it together more and more which is cool. Since we’ve never rowed together it will take some time but we are on our way and it is going better and better. Now I’m going to spend a few days at home before heading south again.

b

IMG_5286

Maria and I post session 5

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s