Kontrollregatta/Trials

farsta

When we didn’t row the water looked like this

English below

Det blev ett litet missförstånd, helgens Kontrollregatta var inget EM-kval, utan ett tillfälle att se hur alla som vill ro för landslaget ligger till. Jag visste redan att chanserna för att en ny lagbåt skulle tas ut var minimal då EM går redan i slutet av maj och man måste få möjlighet att träna ihop så för mig gjorde missförståndet ingen skillnad. Anna Malvina blev hur som helst uttagen till EM vilket är superkul och väl värt. Jag tror hon kommer göra ett fenomenalt jobb med att representera Sverige i singel.

För mig gick helgens prövningar väldigt bra och jag är mycket nöjd. Jag gjorde min hittills bästa prestation i singel då jag vann B-finalen och hade 6:e snabbaste tiden, 0,8 sekunder efter 5:e tjej. Vi var 15 tjejer; lättviktare, tungviktare och U23 som tävlade. Det var kul eftersom jag inte tycker att det är så roligt att ro singel. På lördagen sattes vi ihop i dubblar, jag rodde först med Isabella Niss från Brudpiga och sedan med Maria Wilgotson från Öresjö. Det var kul men tufft i hård motvind! På söndagen blev det fyrsculler där jag rodde i två olika kombinationer, i båda var Maria med. Allt som allt 6 stycken 2000m lopp på 3 dagar, många i extrem tuff motvind.

Resultatet av detta är att jag ska satsa på dubbel tillsammans med Boråstjejen Maria Wilgotson. Vi ska träna mot Holland Beker i slutet av juni som är en öppen internationell regatta i Amsterdam. Eftersom VM går där i år kommer nog stora delar av eliten för att testa banan. Detta blir ett nytt och spännande äventyr som gör att resterande helger i maj efter kommande samt stora delar av juni kommer att spenderas i Borås. Där tränar även en lättviktsdubbel och en U23 dubbel så det blir en bra träningsmiljö. Självklart känns det lite tråkigt att jag då inte kommer träna tillsammans med Malvina och Petter men jag tror dom kommer klara sig utmärkt på egen hand i uppladdning för EM och Världscup. Utifrån resultatet på Holland Beker får jag se vad nästa steg efter det blir.

falcon

Haven’t rowed this beast since last year until this weekend, I sure hope it will be another year until next time…

 In English

There was a bit of a misunderstanding regarding last weekend’s trials, they were not for the European Champs but to see where everyone is at who wants to represent Sweden. I already knew that the chances for a new team boat to be selected were slim so to me it made no difference. Anna Malvina is however going to represent Sweden in the single at the Europeam Champs which is super exciting and fun. I think she will do very well there and fit right in!

The weekend went really well for me and I am very pleased. I did do my best race ever in the single, something I’ve struggled with since I don’t enjoy it so much. I won the B-final with the sixth fastest time, 0.8 sec after the fifth girl. We were 15 girls competing; a mix of light and heavy weights and U23. On the Saturday we rowed in doubles and on the Sunday in quads, in different combinations. It was hard since the head wind was super strong. It also went well and was fun even though it was pretty cold out on the water. All in all we did 6 2000 meter races over 3 days.

The result of this is that I will go into the double with Maria Wilgotson from Borås. We are going to train towards Holland Beker at the end of June which is an open international regatta in Amsterdam. Since the World Champs is in Amsterdam this year I’m sure many of the elite will be there to try out  the course. This will be a new and exciting adventure which means that I will spend a lot of time in Borås which is down south in Sweden. Sweden’s light weight double who are also ready for the European Champs and an U23 double who will train for Holland Beker also row there so it will be a great environment for us. It is a bit sad to leave Malvina and Petter but we each have our own thing to concentrate on. Depending on our result at Holland Beker, we will see what will be next!

lala5

Going to row in a double with this cutie (Maria Wilgotson)

One thought on “Kontrollregatta/Trials

  1. Yo! Bra jobbat i helgen!!!
    Åh, jag saknar dig vid bara tanken på att du ska vara borta så mycket!!! 😦 Usch, det kommer att vara himla tomt utan dig, även om jag vet att du kommer att ha det bra och kul i Borås.
    Ses snart! Kram!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s