Falkenberg

falkenberg1

Elin and I on the water

English below

Jag har varit ute på äventyr och besökt Varberg och Falkenberg. Jag lånade päronens bil och åkte söderut förra onsdagen efter lunch. I ihållande regn packade jag bilen invändigt och utvändigt med båt och allt som behövs. Det var första gången jag gjorde en lång bilresa själv och jag trivdes så bra med att lyssna på dokumentärer och sjunga högt till mina favoritlåtar utan att någon klagade.

falkenberg11

Leaving a rainy Norrtälje for the sunny West Coast

Jag bodde hos Elin som också varit en del av ”damprojektet” som är det gäng tjejer som tränat tillsammans för eventuella uttagningar till landslaget. Elin bor i Tvååker utanför Varberg i ett hus som ligger väldigt fint precis vid havet. Jag blev väl omhändertagen av henne och hennes sambo som lagade fantastisk mat till oss så vi höll oss på bra humör.

falkenberg7

Yummy ice cream

Vi tränade på klubben i Falkenberg som är Elins klubb, där tränar också Leif som är damprojeketets tränare. Leif coachade oss två av passen vilket var otroligt givande och roligt som alltid. Falkenbergsroddklubb känns som ett imperium när man kommer från en liten klubb som Norrtälje RF. Dom har två stora båthallar fyllda av båtar, ett stort gym, fina omklädningsrum, kontor, kök och samlingsrum. Det är väldigt fint, stort och välskött, man förstår att det ligger mycket jobb och engagemang bakom allt det fina. Falkenberg har en ganska stor trupp roddare och det var en del folk som kom och gick de dagarna som jag var där.

falkenberg4

Elin is awesome at cleans, and I was impressed by the club’s massive gym

Jag och Elin körde 5 pass tillsammans, två på torsdagen, två på fredagen och ett på lördagen innan jag åkte hemåt igen. Leif var med på fredagskväll och lördagsförmiddag. Det var kul och intressant med lite omväxling i form av roddvatten, träningssällskap och tränare. Det är nyttigt att komma ifrån det bekanta och bekväma för att prova något annat även om hemma alltid är bäst. Leif är en fantastisk människa och tränare och det var oerhört utvecklande att ha med honom ute på vattnet som alltid. Han har en Ipad så han kan visa hur man ror direkt på vattnet, något som inte alltid är så kul att se men alltid nyttigt.

falkenberg9

Falkenberg have lots of boats

Allt som allt hade jag det fantastiskt bra. Elin visade mig Falkenberg i snabbhet eftersom min guide lös med sin frånvaro, hon visade även omgivningarna runt där hon bor och såg till att jag fick tillgång till enorma mängder glass. Elin och hennes sambo Daniel var ett utomordentligt bra värdpar och jag sov gott och åt ännu godare och mycket!

Det var superbra väder och alla som rörde sig på klubben är så trevliga och mysiga så jag kunde inte annat än vara nöjd när jag for hemåt. På vägen hem blev jag omkörd av Hammarbyroddaren Ida så jag fick ypperligt middagssällskap. Vi var ju bland annat i Portugal tillsammans tidigare i år så äta tillsammans har vi gjort en del.

idafredrik

Had dinner with Ida & Fredrik on the way home

När jag lämnade tillbaka bilen till föräldrarna så passade jag även på att prova min kusins killes cross. Han, Marcus, har kört enduro i många många år, har SM guld i det, men slutat pga skada men har en cross att ”leka” med så eftersom han provat rodd tyckte han att jag skulle prova hans cross. Jag var tveksam och min mor ännu mer eftersom min moppe karriär lämnat många spår på mina ben. Men Marcus fick på mig en massa skydd och tillslut så vågade jag gasa om än bara på ettan men nu längtar jag till nästa gång, om jag nu får prova igen!

cross

Tried out a new sport

In English…

I’ve been out on an adventure to the West Coast of Sweden to Varberg and Falkenberg. I borrowed my parents car and headed south after lunch last Wednesday. I had to load the boat on the car in pouring rain. It was the first time I’ve been on a road trip on my own and I really enjoyed listening to documentaries and singing very loudly to my favorite songs without complaints from any passengers.

falkenberg10

Arrived at the club on Thursday morning

I stayed with Elin who’s been a part of the group of girls that did the trials for the European Champs and all that. She lives in a small place called Tvååker between Varberg and Falkenberg in a house by the sea. I got well taken care of by her and her boyfriend who cooked amazing dinners for us so we were happy at all times.

falkenberg8

The view from Elin’s house

We rowed at the club in Falkenberg which is Elin’s club, the National Team coach, Leif, also rows for this club. He coached us two of the five sessions we had together. His coaching was as always interesting and helpful. Falkenberg’s rowing club is massive compared to most other clubs in Sweden. They have two big boat halls filled with boats, a big nice gym, nice changing rooms, office, kitchen and common room. They also have an indoor rowing pool, small but hey, more than what others have. It is nice and well taken care of and you see that there is a lot of work behind it all. They have quite a lot of rowers and the days I were there I saw quite a few different people walking in and out of the club.

falkenberg2

Me on the water

Elin and I did five sessions together, two on Thursday and Friday and one on the Saturday before I drove home. Leif coached us on the Friday evening as well as on the Saturday morning. It is fun and interesting to change rowing waters, training buddies and coach briefly. It’s good to be outside your comfort zone even if these are people I’m very comfortable with. Leif is an amazing coach and person so it felt really good to hang with him a bit. He’s got an Ipad so he can show you on the water what it looks like when you row. Not always fun to see but helpful.

falkenberg5

Leif and Viktor

All in all my stay was really cool and I had a really good time. Elin showed me Falkenberg and also the surrounding neighborhoods to where she lives. She also made sure I got to eat loads of ice cream. She and her boyfriend Daniel were exceptional hosts and I slept well and ate even better and lots!

The weather was fantastic and everyone who was at the club was nice and friendly and I couldn’t be anything but happy when I drove home. On the motorway going home I got taken over by a rower from Hammarby, Ida, so I had dinner with her and her boyfriend and friend. We were in Portugal together earlier this year so we’ve had lots of dinners together.

falkenberg3

Martin

When I returned the car to the parents I also got to try my cousin’s boyfriend’s motocross bike. Marcus has been an enduro driver all his life, he´s a National Champion even, but has had to quit because of an injury but he still has a bike to play with. Since he tried my boat a few weeks back I now got to try his bike. I was a bit worried at first since my moped career has resulted in many scars on my legs but it went alright and actually was really fun. Now I can’t wait to try again!

falkenberg6

Elin’s sink was very low

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s