En ganska ovanlig vecka/An unusual week

22-15

On our way to Norrtälje on Saturday morning

English below

Ännu en vecka har passerat av mitt roddarliv. Det var en händelserik vecka med lite lediga dagar från jobbet. På tisdagen så tog jag, Tony och Martin hand om ett gäng gymnasieelever från Hallstavik. De fick prova på att ro och vi var där för att instruera dom. Det var lite av en utmaning att förklara hur man ska ro, men väldigt nyttigt att verkligen fundera på vad man gör och hur man förklarar det för andra. Jag tyckte allt att eleverna såg lite trötta ut när dom kom men flera av dom visade sig vara riktiga talanger och jag tror att dom flesta tyckte att det var riktigt kul.

22-20

The kids being instructed by Tony

Efter en god lunch så drog jag med klubbkamraten Tony på second hand shopping för att hitta en out fit till lördagens 30-års fest med 50-tals tema. Han var kanske inte helt nöjd men han följde med och såg till att jag hittade en passande tröja så att vi kunde åka och träna. Vi körde ett riktigt hårt pass i en ganska tuff motvind, på något sätt var det motvind åt vilket håll vi än rodde, inte helt snällt. Sedan var det dags att coacha lag som skulle vara med på lördagens Matilda rodd. Det var vuxna som skulle lära sig att ro vilket var lite svårare än gymnasieeleverna. Men jag hade två superhärliga lag att coacha och det gick riktigt bra och dom verkade ha väldigt roligt. Återigen var vissa riktiga roddartalanger!

22-17

Op shopping in Norrtälje

På onsdagen så tränade vi med extra motstånd på båten i form av en trasa med en rem runt. Detta för att man riktigt ska känna motståndet i vattnet och trycka ordentligt med benen. Efter passet blev det några timmars jobb innan det bar av till Lidingö för den årliga ”5:e juni middagen” med familjerna Cassel och Börjesson/Lundin. Som vanligt var det en supertrevlig tillställning med mycket god mat. Jag och Nik sov över och på Nationaldagsmorgonen gick jag upp före alla andra och körde ett hårt löp intervallpass i stekhet morgonsol.

22-16

Monica with great cake

På eftermiddagen mötte jag upp min vän Kristin och shoppade loss i affären hon har tillsammans med en annan vän, Clara. Affären heter Francis Floor och ligger på Söder i Stockholm, det är nästan den enda affär jag handlar kläder i. Alltså kläder som inte är träningskläder. Jag har fått min skatteåterbäring så jag passade på att shoppa loss lite.

22-1

At Francis Floor

På fredagen körde vi ett pass i dubbeln, det var första gången jag fick testa vår nya Schellenbacher dubbel. Det var superkul, vattnet var spegelblankt och solen stekte. Det var kul att sitta i en dubbel ihop igen efter att ha rott mycket singel. På eftermiddagen blåste det upp rejält till att jag skulle köra mitt andra pass för dagen. Jag kände mig väldigt ensam ute på de höga vågorna i min smala båt men det gick bra.

22-14

The very yellow boat is the double

Lördagen började med en väldigt tidig uppgång för att vara en helgdag, vi gick upp 5.15. Klockan 7 var jag och Nik på plats i Norrtälje för att hjälpa till på Matilda rodden. Det är en roddtävling som är en del av en dag som Roslagenssparbank anordnar en gång om året i Norrtälje. Det är företag som ställer upp med lag om fyra personer som tävlar mot varandra. I år var det första året som man körde sculler rodd eftersom vi köpt in två nya fina jig sculler fyror till klubben. Jag och Malvina tog hand om att ta tid på båtarna som rodde. Tävlingen gick väldigt smidigt och vi var klara i tid så att jag och Nik kunde sätta oss i bilen och köra ner till Sandtorp där vi gick på 30-års fest för min kusin Maria.

22-13

Malvina was in control of the medals

Efter lördagens festligheter var jag trött men körde två riktigt bra pass ute på Sandtorp dagen efter. Ett på cykel och ett löp intervallpass, jag var väldigt nöjd med mig själv efter det! Och väldigt trött…

Det var allt som allt en riktigt bra vecka med bra träning och mycket socialt umgänge!

22-10

Going to the party 50-ies style as Sandy from Grease

In English

Another week has gone by in my rower life. It was a week full of happenings with a few days off from work. On the Tuesday, Tony, Martin and I took care of a group of high school students and tried to teach them how to row. It was challenging to try to explain how to go about it and very good for me to have to think about it a bit. I thought they looked really tired when they first showed up but some of them were very talented and most of them thought it was quite fun.

22-19

Tony helping the kids

After a yummy lunch I forced my club mate Tony to come op shopping with me to find me an outfit for a 50ies party. He wasn’t all that happy but he came along and he found me a top to wear. After that we went and rowed. We did a really hard session in a strong head wind, we had head winds whatever direction we rowed in which felt a bit unpleasant. Then it was time to coach some adults which was a bit harder than the kids. But I coached two great teams, again with some real talents and with a lot of enthusiasm.

22-12

Nik & Tony getting the boats into and from the pontoon

On Wednesday we rowed with extra resistance on the boat in shape of a rag and a rope. It is to feel the resistance in the water and really push with the legs. After the session I worked for a couple of hours before going to the annual “5th of June dinner” with the Cassel and Börjesson/Lundin families. It was great fun as always and the food was incredible. Nik and I stayed the night and I got up before everyone else on the National Day of Sweden to do some hard out running intervals in the hot morning sun.

22-3

Henning was a true party animal

In the afternoon I met up with my friend Kristin and went shopping in the shop she’s got together with another friend Clara. The shop is called Francis Floor and is located in Söder in Stockholm and is pretty much the only shop I buy clothes in. Clothes that aren’t training gear that is. I just got my tax return so I thought I could treat myself.

22-4

Tony & Petter with their “baws sunnies”

On Friday we got in to the double, it was the first time that I got to test our new Schellenbacher double. It was great fun; the water was like a mirror and the sun hot. It was cool to be in the double together again after having rowed singles for the last few weeks. For the afternoon session the wind got really strong and I felt very lonely out on the big waves in my skinny boat, but it was fine.

22-9

Between Stockholm and Norrtälje you can stop and buy yummy treats

The Saturday started really early for a weekend, we got up a 5.15 am. At 7 am Nik and I were in Norrtälje to work at the Matilda Rowing competition. It’s a rowing competition for local companies; they enter with a team of four and compete against other companies. This year was the first year that they had to scull since the club has bought 2 great sculling boats for this event; they are wider than our normal boats. The competition went really well and Nik and I could get into the car and go to Sandtorp for my cousin Maria’s 30th birthday bash right on time.

22-11

My cousin Maria

After Saturday’s festivities I was really tired but did two good sessions in Sandtorp, one on the bike and one doing running intervals. I was very pleased with myself after that, and really tired…

All in all it was a good week with good training and great company!

22-8

Because of the rain the bike stayed under the roof

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s