Det rullar på/Life goes on

veckan5

Finally some good water after some crazy winds

English below

Livet rullar på, jag börjar få lite rutin på jobb, träning, mat och sovning. Jag börjar oftast dagarna ganska tidigt, stiger upp vid halv 6 eller 6, äter frukost och småspringer till bussen. Bussen mot Norrtälje går från Tekniska Högskolan och dit tar det ungefär 7 minuter att gå, jag går väldigt sällan. Det värsta är när man springer så man svettas så är jag helt tidigt och har sprungit helt i onödan! Händer ganska ofta, och nej jag lär mig inte. Väl på bussen vill jag helst sitta längst fram högst upp, det är en dubbeldäckare, eller vid sätet vid trappan. Av åker skorna, på musiken och så faller jag i koma. På senare tid har jag väckt mig själv med att snarka, man kan konstatera att jag känner mig lite väl hemma på bussen helt enkelt. Sist det hände satt ingen i närheten, tack och lov, mina kollegor påpekade dock att det kan ju berott på att de flyttat eftersom jag snarkade…

Jag vaknar alltid på samma ställe, två stationer innan jag ska av. Ibland går jag till klubben, ibland blir jag hämtad av Malvina och Petter. Det är dock rätt skönt att gå så man vaknar, annars är jag rätt mosig efter bussresan. Sen tränas det iallafall och efter det tar jag mitt pick och pack och går till jobbet. Petter sticker oftast innan mig och Malvina eftersom han börjar annars skulle jag kunna åka med honom eftersom vi jobbar på samma ställe, vi sitter till och med i samma korridor numera. Det är inte långt att gå till jobbet och där duschar jag innan jag går till mitt kontor och börjar arbetsdagen.

jobbet

Lots of paper work

Jag jobbar på redovisningen på Norrtälje kommun där jag dels hjälper till att göra fakturor och annat smått och gott och dels tar hand om ekonomin för Stiftelsen Roslagsmuseet. Jag lär mig massor av nya program och saker och tycker att bokföring är riktigt kul. Jag har jätteroliga och trevliga kollegor, jag trivs helt enkelt väldigt bra. Jag har väldigt flexibla arbetstider så kan styra ganska mycket själv så länge jag får jobbet gjort. Nu jobbar jag ungefär 20 timmar i veckan.

veckan1

Have had time to do some shopping, Nik however thinks I’m crap at posing

Efter arbetsdagens slut så är det träning igen eller hemgång direkt vissa dagar. Jag äter medhavd lunch på jobbet och medhavd middag på bussen hem efter träningen. Det är en hel del organiserande helt enkelt. När jag kommer hem, vanligtvis runt 8 tiden, så ska väskan packas ur och packas igen och mat göras till nästa dag. Men rutinerna har satt sig ganska bra och allt flyter riktigt bra förutom att det är lite svårt att komma i säng till 10 som jag gärna skulle vilja.

jag

Have had clean and done up hair twice in the last 10 days, doesn’t happen often!

Allt som allt så flyter livet på bra och jag är nöjd med tillvaron. Det känns skönt att ha lite vardag och jobba lite mer. Jag har valt att stå över nästa tävling som är nästa helg och stanna hemma och träna. Jag vill utvecklas i min singel och hitta en stabil rodd, jag känner inte riktigt att jag fått till det än. Eventuellt så kommer jag vara med på någon samling veckorna innan Nordiska Mästerskapen som är i slutet av juni men jag får se hur det känns.

Jag försöker spendera en dag i veckan ute på Sandtorp hos mina föräldrar, jag får energi av att träffa släkten och en av mina mostrar mår inte så bra så det känns skönt att kunna träffa henne regelbundet. Imorgon blir det 5-års kalas för brorsonen Axel och sedan åker jag, Nik och hans syster Bridget med mamma och pappa hem till Sandtorp. Men först ska jag till Norrtälje och ro intervaller mot klubbkamraten Tony. Malvina och Petter är på semester och har hämtat hennes nya båt i Tyskland och avslutar med en helg i Alingsås. Denna veckan har jag alltså varit själv på träningarna vilket har gått bra men kan bli lite trist. Men imorgon blir det stenhårt mot Tony, 4 gånger 6 minuter i nästan tävlingstakt, det blir kul!

veckan3

A sight you wanna see every time it’s rowing time

In English…

Life goes on; I’m starting to get into the run of things with work, training, eating and sleeping. My days usually start pretty early, around 5.30 or 6 am, I eat breakfast and then half run to the bus. The bus leaves from Tekniska Högskolan which is just a 7 minute walk away but I rarely walk. I hate when I run and get all sweaty and then get to the bus and am early, it happens often! I run for no reason, but I never learn. When I get on the bus I have specific seats I want, I usually get one of them and then take my shoes off, put music in my ears and fall asleep. Lately I’ve woken myself up by snoring; I think I feel a bit too at home on the bus. Last time it happened I was happy to see that no one was sitting close to me, my colleges however pointed out that maybe everyone move because I snored…

veckan2

Again Nik was just laughing at me…

I always wake up two stops before I’m to get off. Sometimes I walk to the club and sometimes I get picked up. It’s quite good to walk so I wake up; I’m usually pretty slow after my sleep on the bus. Then we row and after that I walk to work. Petter usually leaves before us since he starts earlier otherwise I can go with him since we work in the same place. When I get to work I have a shower and then go to my office and start my working day.

vi

Went to a dinner at B.A.R with these ladies. The food was good but the service sucked

I work in the accounts department at Norrtälje City Council where I help to do invoicing and stuff but also the accounts for a small local cooperation. I learn a lot and even think accounting is quite fun. I have really fun and nice collegues. I very much like my job! It’s flexible in the sense that I can decide my hours as long as I do the work, I work about 20 hours a week.

After work it’s either training or straight home, but not so often straight home. I eat my dinner on the bus after training. It’s a lot of organizing, when I get home around 8 or 9 pm I unpack and then pack my bag and prepare food for the next day. I’ve got pretty well working routines and everything works well except for the fact that I rarely get into bed before 10 pm.

matlådor

The result of always having packed dinner and lunch

All in all life is good and I feel happy and chill. It’s nice to be home and live the everyday life for a while. I’ve chosen to not do the next competition but to train at home instead. I feel I need some time to find my flow in the boat and make it run better. I might go and meet up with the other girls between now and the Nordic Champs at the end of June but it depends how it all goes.

I try to spend one day a week at my parents place in Sandtorp, it gives me energy and also one of my aunties is not well so it’s nice to be able to see her frequently. Tomorrow I’m going to my nephew’s birthday party and then Nik, Bridget and I are going to Sandtorp. But first I’m going to Norrtälje to do intervals against my club mate Tony. Malvina and Petter are off on holiday; they went to get her new boat in Germany and finished off with a weekend in Alingsås. So this week I’ve trained on my own which has worked well but can get boring. Tomorrow it will be hard work trying to beat Tony doing 4 times 6 minutes in high rates, it will be great fun!

veckan4

Me and my boat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s