Borta bra men hemma bäst/There is no place like home

lugn4

Outside my window it is finally green and sunny

English below

Äntligen lite lugn och ro i tillvaron. I veckan har jag varit väldigt trött och sliten efter den händelserika tid som varit. I tisdags kunde vi äntligen börja träna på riktigt och ställa in min båt ordentligt och känna på olika förändringar. Sedan tävlingen förra helgen har jag möblerat om en hel del i båten, riggningen är höjd och flyttad och årorna justerade. Det är många förändringar man kan göra med båtinställningar och årlängd för att förändra hur man rör sig. När jag körde mitt första riktiga träningspass i onsdags var jag otroligt fokuserad och avslappnad och kunde skratta åt det faktum att jag tävlat två gånger i båten utan att den varit optimalt inställd eller att jag tränat i den. Skönt att ha första tävlingarna i den avklarade!

lugn3

Home training water, Lake Lommaren in Norrtälje

Framöver ska jag namnge båten officiellt och sätta namnet på den, den ska heta Kea efter Kea Ward som är den tjej som kom fram till mig och frågade om jag ville börja ro. Jag är väldigt nöjd med namnet, det är fint, och Kea är en bra tjej! Kea är även namnet på en Nya Zeeländsk papegoja som är cool och gillar att bita sönder bildäck.

keaward

Kea Ward and friend, with the water where I learnt to row in the background

Mina åror har jag också döpt, även de ska få namnlappar framöver. De heter Barbro och Staffan efter mina kära föräldrar, det är ett stående skämt i familjen hur Barbro och Staffan har uppfört sig på tävlingar och träningar. Jag har haft lite småproblem att styra med dom helt klart! Mamma föreslog en namnändring för att råda bot på problemet.

kea

Kea the parrot hunting for car tires to slash

Idag är jag helt ledig för jag är så sliten, skulle ha sprungit intervaller men det blir det inget av. Jag hoppas att jag bara är sliten och att det går över snart! Jag försöker vila, eller jag kan orkar faktiskt inte göra något annat. Imorgon ska jag och Nik åka ut till Sandtorp och äta lunch med päronen, syskonen, deras respektive och mina 3 guldklimpar till brorsöner. Jag ser fram emot lite socialt umgänge och ledig tid från storstaden, Norrtälje och träning. Nästa vecka hoppas jag vara åter full laddad med energi och redo att påbörja fokuserad träning mot Nordiska Mästerskapen i slutet av juni. Det kommer även vara uttagningar för en eventuell Världscup så det finns att jobba för!

lugn6

The men in the club tested our new boat

In English

Finally my life is a bit calmer! I’ve been really tired this week after everything that’s been going on the last few months. On Tuesday we could start training properly and start to make changes in my boat. Since last weekend a lot has been changed in the boat, the rigging is lifted and moved and the oars have been adjusted. There are many changes you can do to the boat and the oars to give yourself space to work. When I did my first proper training session in my single on Wednesday morning I was very focused and relaxed and could laugh at the fact that I’ve already competed in my boat twice. I’m happy that the first couple of races in my new boat are over and done with!

lugn5

Petter showed me his precious plants, sugarsnaps

In the near future I’m going to officially give the boat its name, it going to be named Kea after Kea Ward who is the girl who came up to me and asked if I wanted to start rowing. I’m very happy with the name, it’s really nice, and Kea is a great person! Kea is also the name of a New Zealand parrot that is cool and likes to slash car tires.

kea2

Kea the calm parrot post car tire slashing

My oars are also named, they will get name tags. The names are Barbro and Staffan after my parents; it’s an ongoing joke in the family regarding how well Barbro and Staffan behave at competitions and trainings. I have had a few issues getting control over them and mum suggested I change the name.

lugn2

Helen and I cleaned around the origianl boathouse in Norrtälje

Today I’m off training since I’m so tired, I was going to run intervals but it’s not happening. I really hope I’m just tired from training and that it will pass soon. I try to rest, or I can’t do much else, I’ve got no energy. Nik and I are going to Sandtorp tomorrow to have lunch with the parents, my siblings, their partners and my precious 3 nephews. I look forward to catching up with people I haven’t seen in so long. I hope to be recharged and back in the game by next week. Then training towards the Nordic Champs in the end of June will begin, that will also be trials for the World Cup, so I have a lot of work to do!

lugn1

Malvina cleaned the inside of the boathouse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s