Norrtälje del 1/part 1

NT9

On the way to Sandtorp

English below
Måndag och tisdag gick åt till att packa ur väskan, tvätta och packa väskan igen. På tisdag eftermiddag, Valborg, lånade Nik tjänstebilen så vi kunde åka ut till Sandtorp och hälsa på min släkt. Min kusin Anna och hennes familj bor i mormors gamla hus på Sandtorp och sedan förra året är det tradition att de håller med Valborgsfirande. Där samlades släkt och grannar för ett härligt firande. Ett lätt missförstånd mellan Anna och hennes man Mattias ledde till att Mattias tände på Valborgselden lite tidigt. Hon ville att han skulle tända grillen och med grill tänkte Mattias storelden… Men karlarna och speciellt min karl, Nik, var ju bara nöjda med att mer ved behövdes till brasan. In i skogen gick dom och kom utsläpandes med dom största grenar och träd dom kunde hitta. Nöjdare män fick man leta efter!

NT6

Nik is a happy man

Vi åt korv, sjöng sånger, pratade och hade det jättetrevligt. Trots att jag blev trött halv 8 så vi åkte hem tidigt var jag väldigt glad att vi åkte ut. Min släkt är så viktig för mig och det var skönt att få träffa ett gäng en stund. Mamma och pappa hade jag längtat efter lite speciellt eftersom vi träffade Malvinas föräldrar i helgen. Jag är en riktig mamma och pappa gris och kommer aldrig växa ifrån att jag vill träffa mina päron mycket. Det hade varit ännu lite bättre om vi kunde träffa svärföräldrarna mer oxå och familjen på Nya Zeeland. Jag saknar dom jättemycket och eftersom det varit så mycket på sista tiden har jag inte ens hunnit Skypa med dom.

NT1

The bonfire

Nu är jag i en gigantisk sovsal på Sport Centrum i Norrtälje. Jag, Maria och Elin bor här i en sal med 20 sängar, ikväll kommer Veronika också. Malvina bor hemma eftersom vi inte hade plats för henne. Jag kom hit igår, onsdag, morse. Vi har hunnit med att ro 3 pass, 2 i dubblar och ett i sculler fyra. Idag på förmiddagen blåste det väldigt mycket men vi trotsade det och gav oss ut i sculler fyran. Vi hittade en vik på 200 m som var lite mer vindstilla där vi rodde fram och tillbaka. Helt överraskande blev passet superbra! Det var en viktig grej som lossnade för mig och helt plötsligt föll en stor pusselbit på plats. Jag hoppas verkligen jag ska kunna hålla fast vid denna ändring. Det innebär att jag kan slappna av och använda benen bättre.

NT5

Malvina and I at the boat house

De kommande dagarna ska vi köra matrix i dubblar och scullerfyra för att se vilka besättningar som ska få köra testlopp för en eventuell EM båt nästa vecka. Det ska bli möe spännande som Maria säger. Det gäller att prestera på topp för att ta sig en plats och se till att allt stämmer. Det ska bli väldigt spännande att köra och se hur det går. Hur saker och ting känns inför detta håller jag för mig själv, jag försöker att slappna av och koncentrera mig på att genomföra det så bra som möjligt. Jag rapporterar hur det gick i början på nästa vecka!

NT3

Sorting the boats out

In English…
Monday and Tuesday was spent unpacking, doing laundry and packing again. On Tuesday afternoon Nik got to borrow the work car so we could drive out to Sandtorp where I grew up and my family lives. My cousin Anna and her family live in granma’s old house on Sandtorp and since last year it’s tradition that they host the “Valborg celebration” (last of April). Family and neighbors gather there for a great evening. A small misunderstanding between Anna and her husband Mattias led to the bonfire being fired up a tad too early. She wanted him to fire up the bbq but he thought by that she meant the bonfire. Well the men were happy; they got to go into the woods to collect firewood to keep the bonfire burning. They looked so happy when they came with the biggest firewood they could find.

NT2

Marko makes sure that the fire stays alive

We ate sausages, sang songs, talked and had a great time. Even though I got tired at 7.30 pm so we went home early it was great to get to meet the family for a bit. My family is super important to me and it was great to get to meet a whole bunch at once. I was especially happy to see mum and dad since we hung out with Malvina’s parents last weekend, I got jealous! I’m a real mummy and daddy’s girl and like to see them a lot. I would have liked it if I could see more of my mother and father in law as well and the rest of the family in New Zealand. I miss them heaps and because I’ve had so much on I haven’t had a chance to Skype with anyone for ages.

NT8

The cat Gwen slept through the celebrations

At the moment I’m in an enormous room in ”Sport Centrum” in Norrtälje. Maria, Elin and I live in a room with 20 beds, and tonight Veronika will join as well. Malvina stays at home since there is no room! I got here yesterday, Wednesday, morning. We’ve done 3 rows, 2 in doubles and 1 in a quad. This morning is was mighty windy but we found bay that was a bit sheltered and had a great row in the quad. It was a total surprise that something that started pretty crap and cold would turn in to a great row with heaps of important improvements. I had a massive breakthrough which I’m stoked about. I really hope that the change is here to stay. It means that I can relax and use my legs more efficient.

NT4

Our room

The next few days will be intense. We are going to race against time in doubles and the quad to figure out which crews will get to try out for the European Champ crew. It will be mighty exciting and it’s time for some top performances. It will be really exciting to see how it goes. I won’t say too much about how I feel about this, I try to relax and stay focused on the job. I will report at the start of next week what happened!

NT7

My home for the rest of the week

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s