Falkenberg Regattan

motalingsås

Car packed and ready to go after some gas

(English below)
I torsdags jobbade jag återigen på Norrtälje kommun, det var min tredje dag och jag trivs mycket bra. Efter eftermiddagsfikat kom mina kommunalanställda roddarpolare på besök, Petter och Malvina. Alldeles riktigt vi är alla tre anställda av Norrtälje kommun. Malvina fick en liten tur av min korridor och fick hälsa på några av mina kollegor men det totala lyckoruset kom när hon upptäckte att vi har en maskin som producerar obegränsat med bubbelvatten. Hon stod lyckligt och drack säkert tre glas vatten innan vi kunde gå vidare.

amsvatten

Malvina and the bubble water

Efter jobbet packade vi på båtarna på taket på bilen och allt annat in i bilen och så körde vi mot Alingsås. Vi bodde hos Malvinas föräldrar Björn och AM under långhelgen på västkusten. De bor en liten bit utanför Alingsås i ett jättefint hus vid sjön Mjörn. Vi kom fram vid midnatt så vi kom i säng mycket senare än vanligt.

På fredagen så rodde jag mina två första pass i min nya båt på Mjörn. Det var lite skakigt eftersom det var ett tag sen jag satt i en singel och ja båten är ny för mig. Jag hade aldrig rott en Filippi singel tidigare så det var en ny upplevelse. Båten kändes bra men jag var lite feg, speciellt som det var lite vågigt och det är kallt i vattnet. Men det var skönt att få sitta i båten lite grann, jag vågade dock tyvärr inte prova höga farter så någon vidare kvalitet var det inte i passen.

falken2

Lake Mjörn

Så i lördags var det dags för den första regattan för året, långloppet, som är en 5 km regatta. I år rodde vi på Ätran i Falkenberg, egentligen skulle regattan hållits i Borås men eftersom isen släppte så sent där så flyttades tävlingen. Det tyckte jag var bra eftersom jag aldrig rott i Borås men jag rodde långloppet i Falkenberg förra året. Av någon anledning trodde jag att jag skulle ha koll på den något snirkliga banan sen förra året, men det hade jag verkligen inte. Det var 62 startande båtar i olika klasser; åldrar och båt typer. Man startar individuellt med en halv minuts mellanrum, det är som en jaktstart.

falken6

Anders at the regatta in Falkenberg

Jag var ganska nöjd med uppvärmningen men blev ändå helt chockad när jag skulle starta. Det var en stark motvind vilket jag vanligtvis trivs i men jag blev liksom helt ställd. Jag blev stel och spänd och kunde inte alls slappna av och hitta något flow. Jag blev stressad av att jag hela tiden valde fel väg i banan och tog den längsta möjliga och hade svårt att vända mig om. Allt blev liksom fel och jag var helt tom i huvudet. Jag hade inga negativa tankar vilket var bra men jag hade inga tankar alls vilket var dåligt. Jag kunde liksom inte hitta en väg ut ur eländet. Jag kände nästan som att jag borde stanna och börja om när halva loppet var förbi.

Maria Wilgotsson startade en minut efter mig och jag blev väldigt stressad av hennes starka rodd som gjorde att hon rodde i kapp mig. Man måste hålla undan om man blir omrodd och jag som var helt snurrig klämde in mig själv vid kanten vilket gjorde att jag fick stanna tills hon rott förbi. Ja alltså allt blev verkligen knas. När det var över tänkte jag att jag inte skulle vara besviken utan bara ta lärdom och gå vidare, lättare sagt än gjort… Jag var sååå besviken! Jag kunde inte hjälpa det, jag kan bättre, men jag kunde inte bättre. Jag slutade sexa på en dålig tid.

falken3

My boat

Men efter att ha ältat det där i några timmar så släppte jag det efter några kloka ord från min kloka tränare och några andra kloka ord från min kloka man. Nu har jag gått vidare, nu ska jag jobba ännu hårdare för att bli bättre och stabilare! Anna Malvina kom tvåa före Maria som kom trea, båda var superduktiga och starka. Jag är glad att jag får träna med dessa starka, duktiga roddare!

Hela helgen fick vi mycket god mat av Malvinas mamma. Hennes föräldrar tog jättebra hand om oss och fixade så vi kunde ro precis utanför huset. Jag sov som en prinsessa och njöt av god mat. Det var en jättehärlig vistelse i Alingsås och kul att träffa Malvinas föräldrar.

falken7

AM and Björn in front of their house

I morse premiär rodde vi på Lommaren i Norrtälje, det var jättekul! Vi rodde dubbel och det gick hur bra som helst. Det var första gången av många som jag tog 6.20 bussen till Norrtälje för träning. Nu är jag hemma en sväng innan jag ska tillbaka i kväll. Jag ska inte hålla på att pendla fram och tillbaka flera gånger om dagen varje dag men just idag jobbar jag inte. Onsdag till söndag har vi landslagsträning i Norrtälje, då ska jag bo kvar där uppe.

Imorgon hoppas jag få träffa min släkt och samla lite energi till dom kommande två väldigt krävande veckorna. Det är Valborgsfirande på Sandtorp som står på schemat!

mjörn

Me a bit freaked out on Lake Mjörn

In English…
Last Thursday I once again worked at the Norrtälje city council, it was my third day and I enjoy it a lot. After the afternoon “fika” Malvina and Petter came for a visit, they are also employed by the council and for the afternoon we were all in the same building. Malvina got a tour around my corridor and got to say hello to some of my colleagues. She was happier than ever when she found the bubble water machine and she stood there for a while drinking several glasses of water with a look of bliss on her face.

After work we packed ourselves and our boats into and onto the car and drove towards Alingsås. We stayed with Malvina’s parents Björn and AM for the weekend. They live just outside of Alingsås in a beautiful house by lake Mjörn. We got there at midnight and got to bed way later than usual.
On the Friday I got to try my new boat for the first time on the lake. I was a bit shaky since it’s been a while since I’ve been in a single and I’ve never rowed a Filippi single before. The boat was great but I was a bit stiff since it was quite wavy on the lake. It was great to finally get to try the boat but there wasn’t really any quality to the two rows I did. I didn’t dare to up the rate.

utsiktmjörn

View from my bedroom

So on the Saturday it was time for the first regatta of the year, “långloppet”, which is a 5 k regatta. We rowed on river Ätran in Falkenberg, the regatta should have been in Borås but since they had ice up until last week the regatta moved. I was happy about this since I’ve never rowed in Borås but rowed in Falkenberg last year. Somehow I thought I’d know the river since last year but I was wrong. There were 62 starting boats, in different age groups and boat types. We were 11 senior women I think. You start individually with 30 seconds in between each boat.

I was pretty happy while warming up but when I started the race I entered complete shock. I was a strong head wind which I normally like but for some reason I was completely taken by surprise. I got tense and stressed and couldn’t find any flow in my rowing at all. I choose the wrong way all the time so I had to row further than I would have liked to. My head was completely empty, it was good that I didn’t have negative thoughts but I had no thought at all which was bad. I just couldn’t get myself out of the complete disaster. I almost wanted to stop and start all over again half way through.

veronikafixar

Veronika was really nice and helped me sort out new oarhandles

Maria Wilgotsson started a minute behind me and I got very stressed that she caught up with me. She rowed really well and strong. When you are being taken over you need to move out of the way of the other person and I just did this so badly I had to stop to let her pass. When it was over I had decided not to be disappointed but easier said than done, I was super disappointed! I finished 6th of a crappy crappy time. I just couldn’t help being devastated, I wanted to be better, I think that I am but I just wasn’t.

But after having felt crap for a few hours I let it go after a few wise words from my wise coach and some more wise words from my wise husband. So I have moved on, I’m going to work even harder to get better, faster and stronger. Malvina finished second ahead of Maria, both were great and strong. I’m happy I get to row with these ladies!

falken4

Malvina and her boat

We got great food all weekend cooked by Malvina’s mum. Her parents took great care of us and sorted so we could row just outside the house. I slept like a princess and enjoyed the awesome food. It was a great visit in Alingsås, and great to meet Malvina’s parents.

This morning we rowed on lake Lommaren in Norrtälje for the first time this year, awesome! We rowed in the double and it went really well. It was the first time that I got on the 6.20 am bus to training; I will be doing this a lot from now on. I’m back home for a few hours and then going up there again to train this evening. I have today off from work otherwise I’ll be up in Norrtälje during the whole day. From Wednesday to Sunday we are going to train with the National team in Norrtälje so will be staying there the whole rest of the week.

falken1

Björn and Petter sorting out a coaching boat

Tomorrow I hope to meet my family for a bit and get some energy for the coming 2 really intense weeks. Tomorrow we celebrate “Valborg”, the last of April, on Sandtorp!

falken5

Stopped at a really random place on the way home

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s