En liten uppdatering/A small update

(English below)
Helgen har inneburit 4 pass som varit ganska tuffa men roliga. Lördagen började med löpintervaller i Hagaparken, 4×4 minuter med 5 minuters vila. Ett sånt pass blir runt 90 minuter totalt eftersom man värmer upp och ner också. Det var tungt för jag är ingen rapp löpare men det tog sig, det är väldigt utmanande eftersom det är utanför min bekvämlighetszon. Det konstiga är dock att hittills har jag bara gjort detta pass i snö med broddskor och det har gått bättre än nu på barmark.

På lördagseftermiddagen fikade jag med min kompis Katta sedan gick vi till Friskis på Kungsholmen och mötte upp Nik. Jag fick med mig Nik på ett explosivt styrkepass som vi gjorde i Tjeckien. Det var väldigt kul men jag tror inte stängerna vi hade i Tjeckien vägde riktigt 20 kg för vikterna jag skrivit ner var bra mycket tyngre än jag kom ihåg det. Efter styrketräningen fick jag med mig både Nik och Katta på roddmaskinen där vi körde 10 starter på ett 30 minuterspass. Det var riktigt kul att köra ihop bredvid varandra.

nikhoppar

Nik doing jump squats

Söndagens förmiddagspass innebar att min lilla rumpa fick sätta sig på roddmaskinen igen. Jag gjorde 3x12x17/5 i 36 takt vilket innebär att man gör 17 drag i 36 takt och sedan 5 lätta och så 17 drag igen, 12 gånger upprepar men detta, sedan är det 3 minuters vila sedan kör man igen. På första trodde jag att jag skulle kollapsa men det ordnade till sig. Till de sista intervallerna satte sig en farbror på maskinen bredvid och hängde på. Det händer mig ofta att folk hänger med när de märker att man gör någon sorts intervall. De äldre herrarna är coolare än de yngre, yngre killar inser ofta efter någon minut att de bränt allt och går bara därifrån. De äldre de kör på efter bästa förmåga och vill sen snacka lite.

Det stod en timme distans på roddmaskin på schemat för söndagseftermiddagen men min rumpa ville inte sitta på en maskin mer och solen sken så jag gav mig ut på en löprunda. Ett problem jag har när jag ska springa distans är att jag blir kissnödig på en gång när jag börjar springa. Då måste jag kissa i skogen någonstans och efter ytterligare 15 minuter måste jag kissa igen. Det är helt sjukt men kan inte ignoreras, lite jobbigt är det dock nu när det inte finns så mycket löv att gömma sig bakom. Det skulle nog vara lättare att vara kille i dessa fall.

kattakrabat

Katta is quite bendy

Söndagskväll hade jag en biodejt med kompis Teresa. Jag gav det till Teresa i födelsedagspresent i september men det har bara inte blivit av. Nu gick vi och såg “The Place beyond the Pines”. Det var en märklig film och man blev lite småirriterad på karaktärerna i filmen som gjorde dumma saker hela tiden. Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag tycker om den fortfarande.

Idag har jag återigen gjort intervaller på roddmaskinen sedan bjöd jag på fika och tackade för mig på Byggkeramikrådet (BKR). Det var väldigt trevligt att fika med kollegorna och jag fick en fin blomma och många fina ord. BKR är min första sponsor! Det är väldigt roligt att ha ett företag som backar en och stöttar det man gör. BKR har verkligen varit en super arbetsplats!

BKR

The gang at Byggkeramikrådet

Nu ska jag ladda för mjölksyratest och syreupptagningstest på torsdag och sedan kommer alla tjejer som var i Tjeckien för en träningshelg på Bosön/Uppsala. På onsdag jobbar jag min första dag på Norrtälje Kommun. Petter har varit så snäll och gjort grundinställningar på min båt! Jag hoppas få prova den på söndagseftermiddag, den 27 april är det dags för årets första tävling. Jag hinner nog tyvärr inte ha en namngivningsceremoni innan dess…

In English…
The weekend has contained 4 sessions that have been pretty hard work but fun. Saturday started with running intervals in the park, 4×4 minutes with 5 minutes rest. The session takes around 90 minutes in total with warm up and warm down. It was heavy since I’m not a great runner but it got better; it’s very challenging since it’s outside of my comfort zone. The weird thing is though that I did better when doing this in snowy conditions with my spike shoes even though it was a lot heavier to run then.

On Saturday afternoon I went for “fika” then we went to the gym and met up with Nik. Nik and I did weight, we did the program we did in the Czech Republic. It’s explosive weight which is real fun. After the weights session I got both Nik and Katta to do my erg program, 30 minutes with 10 starts, it was pretty hard core after doing weights. It was great fun though to sit on the ergs next to each other.

hoppstyrka

Me doing jump squats

The Sunday’s morning session once again meant I had to put my little ass on the erg seat. I did 3x12x17/5 rating 36 which means that you do 17 strokes rating 36 then 5 light ones and then 17 again and repeat this 12 times than you rest 3 minutes and do it all again. It was really hard to start out because my legs were so heavy but it got better. For the last few an older man sat down next to me and tried to keep up. It happens to me a lot that people in the gym tag along with what I do on the erg. Older guys are better than the younger ones, the younger ones burn everything at once and realise they won’t keep up and walk off while the older guys to their best and then stick around to chat for a bit.

I was supposed to do another hour on the erg on the Sunday afternoon but my butt didn’t want to sit again and the sun was shining so I went for a run. I’ve got a problem when I run and it is that I need to pee as soon as I start running. So I have to pee in the woods and then after 15 minutes I need to go again. It’s crazy but can’t be ignored and it’s a bit tricky now since there are no leaves to hide behind! It would be easier to be a guy sometimes.

On the Sunday night I had a movie date with my friend Teresa. I gave it to her for her birthday in September but we’ve both been busy. We saw “The Place beyond the Pines”. It was weird and I can’t say if I liked it or not. I got annoyed with the characters that kept doing stupid things.

This morning I’ve done intervals on the erg again before going to my former employee Byggkeramikrådet (BKR) to say bye. I got a nice flower and lots of nice words. I’ve really enjoyed working there and they are my first sponsor! It’s great to have a company supporting what you do.

Now I’m going to prepare for lactic acid test and VO2 max test on Thursday, and then the girls who where in Czech are coming for a training weekend. On Wednesday is my first day in my new job. Petter has kindly fixed my boat a little so that I can row in it on Sunday afternoon if all goes to plan. I’ve got the first competition in it in 2 weeks. Unfortunately I won’t have time to name it before then…

minfinabåt

Petter sent me this photo of my awesome boat

One thought on “En liten uppdatering/A small update

  1. Hej Britta! Hittade din blogg, väldigt kul att läsa och får massa flashbacks från min roddtid. Var i Portugal på EM 2010 och då funderade man verkligen över vad de skulle ha alla stora faciliteter till efter att EM var slut (dessutom hade de inte hunnit bygga klart). Sen var det det där att söka efter det perfekta draget, och Tjeckien och de hårda sängarna osv…. Hoppas satsningen går kanon och hälsa Malvina & Petter. Själv skulle du nog också fått lite flashbacks om jag hade haft en blogg, försöker lära mig alla stigar runt Enhörna och förstå vem som är släkt med vem. Heja, kämpa på, och hoppas se dig i Rio 🙂 //Karin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s