Nästan slut/Almost over

sista1

Nice water on my last day

(English below)
Nu har jag varit här i Racice i 11 dagar, jag börjar sakna Nik och vår säng väldigt mycket. Jag har verkligen haft kul och lärt mig massor här men jag är allt lite trött på att frysa. Nästa års läger här hoppas jag blir aningen soligare och med varmare vindar.

På förmiddagen igår så styrketränade vi, sprang i trappor och rodde lite kort. Roddpasset skulle vara kort men blev än lite kortare eftersom en av mina blåsor på händerna blivit lite infekterad och gör extra ont. På eftermiddagen blev det till att springa några varv runt banan igen medan de andra rodde. Jag har verkligen höjt min smärttröskel under detta läger men jag vill inte få en infektion eller ont i handleden eller nåt pga lite blåsor så jag tog det lugnt.

sista3

Wouldn’t survive a day without my tape

Vi har roddare här som inte kan träna pga alla möjliga åkommor. Det är handleder, ryggar, infekterade händer och sånt härligt som spökar men det hör nästan till på läger. Det är ju kanske inte helt konstigt heller eftersom detta är den första rodden som svenska roddare gör för året. Vi är ju några som har ”fuskat” och redan varit på ett träningsläger innan detta men för de flesta har detta varit 2013 års roddpremiär.

Jag åker hem imorgon, då väntar några dagar av total vila för att sedan komma igång ordentligt på nästa fas i träningen. I mitten på april väntar testhelg på Bosön och sedan diverse träningsläger av kortare karaktär. Från och med nu och framåt kommer det vara fullt ös resten av våren, sommaren och hösten känns det som.

sista8

Ran thru the Czech forrest for a while to mix it up

Idag var det äntligen fint vatten och ganska vindstilla. Vi hade ett bra intervallpass på förmiddagen, jag tejpade händerna och bet ihop, de två sista passen på vatten ska jag bara göra! Vi fick ta blodprov efter varje intervall idag vilket ställde lite krav på iskall styrning från stråken och topp så att vi snabbt kom in till bryggan och kunde ta proven. De analyserade kanske mjölksyra eller nåt, jag vet fakstiskt inte riktigt, jag gör bara som jag blir tillsagd.

sista2

Veronica’s pharmacy when she’s a sleep

In English…
I’ve been in Racice for 11 days now; I’m missing Nik and our soft bed a lot. I’ve had a lot of fun and I’ve learnt a lot but I’m a bit tired of being cold. I really hope next year’s Easter camp will be warmer!

Yesterday morning we did weights, ran up some stairs and did a short row. The row session was meant to be short but was cut shorter since one of my blisters got a bit infected and was very painful. In the afternoon I was back to running around the rowing course.

sista4

Running of a fairly straight road

We have a few rowers here that can’t row because of various injuries. Its backs, wrists, hands, and what not that is the problem. It’s the premier for rowing for the year for most Swedish rowers here so it’s not too weird that problems occur. And even though I’ve already done a lot of rowing this year I’ve had problems.

I’m leaving tomorrow, and then I have a few days of rest and then its back in to the next phase of training. In the middle of April it’s time for tests in the test lab called Bosön and then various shorter camps and gatherings. From now on I will be very busy with rowing until after Nationals in September.

sista6

Celebrated Helena’s birthday Racice style

On my last day here, today, we have had some pretty great water to row on. We had a good interval session in the morning, I taped my hands and got over the pain, I won’t run on my last day! We gave blood at the end of every interval for some kind of analysis. I’m not quite sure for what but I think for lactic acid or something, I just do as I’m told.

sista7

Maria and I ruled running these stairs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s