Mindre kallt/Less cold

tje8

Mum made these rowing “gloves” before I went

(English below)
Vi har kommit till ett läge där +3 grader känns ganska varmt. Vi har stått ut med stark vind, vatten som frysit till is i båten, is på vattnet och väldigt kalla händer. Det känns som att dom flesta har vant sig och numera är det inte så väldigt kallt längre trots att det är det.

Att göra sig iordning för träning tar nästan 30 minuter, det är många lager kläder som ska på. Eftersom man använder vad som känns som en tredjedel av det man tog med sig per pass så är allt välanvänt vid det här laget och luktar inte hallon.

tje3

Our corridor

Jag brukar ha på mig: underkläder (rena!), våtdräktsstrumpor, långa strumpor, underställstights, vanliga tights, roddräkt, underställströja, en tröja till, ibland en tshirt där emellan, väst, roddvantar och pannband. Det tar sin lilla tid att klä på sig, man ska oxå se till att ha med sig vattenflaskan, pulsklockan, återhämtningsmål, lite torra kläder och så vidare.

tje2

You have to work fast and get everything at the same time otherwise you might miss out when it comes to the meals

När vi är klara med passet lyckas jag och Malvina ha ungefär 5-10 minuter på oss att duscha och klä på oss innan det är mat. Något som vi brukar klara av galant trots att alla lager ska av och hängas på en torkställning.

Så här ser mitt tjeckiska liv ut:
6.47 Klockan ringer, då är jag redan vaken
7.00 Frukost
7.30-8.30 Vila, fri aktivitet
8.30 Göra sig iordning för träning
9.00-11.45 Träning
12.00 Lunch
12.30 – 14.00 Vila, fri aktivitet
14.00 Göra sig iordning för träning
14.30 – 17.45 Träning
18.00 Middag
18.30 – 21.30 Vila, fri aktivitet
21.30 Göra iordning sig för att sova
22.00 Sova

Ja så nu vet ni exakt vad jag gör här! Internet finns i matsalen oftast och ibland på ”Bowlingen” där man kan hänga och fika och bowla om man vill. Mina händer skulle inte vilja ta i några bowlingklot det är en sak som är säker. Livet flyter på, en vecka har gått, jag har 4 träningsdagar till innan jag åker hemåt. Jag jobbar hårt på teknik, styrka och uthållighet, jag har gjort stora framsteg teknikmässigt tycker jag själv. Livet på läger är skönt inrutat och lätt men man blir galet trött och sliten ändå.

tje6

The senior women and our coach

In English…

At the moment I think most rowers here think +3 degrees is rather warm. We have endured strong winds, water that freezes in the boat and on our clothes, ice on the water and very cold hands. I think we have gotten used to it now and don’t feel like it’s that cold anymore even though it is.

tje1

Lots of boats going out at the same time leaves no space to put you feet anywhere when carrying boats

It takes about 30 minutes to get ready for training; you have to put on a lot of layers of clothing. Since you use almost a third of what you brought with you per session everything is well used and doesn’t smell like roses.

tje5

Clothes on, clothes off

I wear; underwear (clean!), ”dry socks”, long socks, thermo tights, training tights, row suit, thermo top, another top, sometimes a t-shirt in between, vest, rowing gloves and head band. It takes a while to get dressed and you also have to make sure you have the water bottle, heart rate watch, something to eat after training, some dry clothes and so on.

When we are done training Malvina and I usually manage to have 5-10 minutes to have a shower and get ready for food. Something we always manage even though all the clothes have to come off and be hanged to dry.

My Czech life goes like this;
6.47 am – Alarm goes off, I’m usually already awake
7.00 am – Breakfast
7.30-8.30 am – Rest/Free activities
8.30 am – Get ready for rowing
9.00-11.45 am – Rowing
12.00 Lunch
12.30 – 14.00 pm – Rest/Free activities
2 pm – Get ready for training
14.30 – 17.45 pm – Rowing
6 pm – Dinner
6.30 – 9.30 pm –Rest/Free activities
9.30 pm – Get ready for bed
10 pm – Sleep

So now you know exactly what I’m doing with my days here. There is Internet in the dining hall most of the time or in the “Bowling café” where you can get a coffee, cake or do some bowling. My hands would refuse to bowl. Life goes on, a week has passed, I’ve got another 4 days of training before I go home. I work hard on technique, strength and endurance; I personally think I’ve done some major progress technique wise. Life is nicely simple but I get really tired anyways.

tje4

Camp leaders

One thought on “Mindre kallt/Less cold

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s