Tjeckien/Czech Republic

(English below)
Så då är jag i Tjeckien. Jag släpade upp min stackars pappa kl 5.15 igår morse för att skjutsa mig till flygplatsen. Vi var hemma hos päronen eftersom vi varit på min morbrors 60-års fest kvällen innan. Klockan 6.45 gled vi in på Arlanda och jag mötte upp trötta Petter och Malvina. Snart satt vi på ett halvfullt plan på väg till Prag.

På inflygningen satt jag och tittade ut genom fönstret och letade frenetiskt efter ett vattendrag utan is. Jag hade börjat fasa för att vi skulle komma till Racice och inte kunna ro för att det skulle vara is. Jag såg lika många vattendrag med is som utan så det hjälpte inte så mycket. Prag var kallt, väldigt kallt.

Som när vi åkte till Portugal kände jag mig som att jag var på resa med pappa Petter och mamma Malvina eftersom jag bara följer efter och Petter köper biljetter och kollar upp buss och tåg tider. Min syster får säkert flashbacks till våra resor tillsammans när hon läser detta, hon vet allt om lillasyster som bara följer efter. Jag är faktiskt en väldigt kapabel och självständig person men i personer som min syster och Petters sällskap slappnar jag av helt och följer efter. Jag försökte dock hålla öron och ögon öppna eftersom jag ska ta mig till flygplatsen själv när jag ska hem.

tjeckien1

Petter & Malvina on the train


På bussen var vi alla lite uppspelta och pratade och skrattade men blev snart hyschade av en sur tjej som satt bakom Petter. Vi blev nog alla lite chockade för vi tystnade, jag tänkte snabbt ”får man inte prata på bussar i Tjeckien?” men kom fram till att det var absurt. Att hon hade en dålig dag var hennes problem, inte mitt, så mig skulle hon inte få tyst på.

Sen satte vi oss i första klass kupén på tåget men när konduktören kom gav han oss tummen ner, vi skulle flytta en trappa ner. Skillnaden mellan första och vanliga klassen var dock inte stor, allt var fint. På tågstationen hämtade Lida oss och körde oss direkt till lunchmatsalen.

Efter mat och organisering av rum, lite läsning och sovande så packade vi av trailern och riggade en båt. Jag och Malvina gav oss ut i en dubbel i en härlig stark vind. Vattnet som skvätte upp på rygg och åror frös till is och det kändes allmänt skönt. Det var hur som helst skönt att konstatera att vi kan ro! Ingen is på vattnet bara i båten. Träningslägret har börjat…

In English…
I’m in the Czech Republic. I dragged my poor dad out of bed at 5.15 am on Sunday morning to take me to the airport. We were at their house since we went to my uncle’s 60th birthday party on Saturday night. At 6.45 am we were at the airport and I met up with a tired Petter and Malvina. Soon we were on a half full plane to Prague.

As we flew into Prague I sat by the window trying to spot water without ice. I had started to fear that there would be too cold to row, that the water would be frozen. However I saw just as much water with ice as without so it was no good indication. Prague was cold, very cold.

Just like when we went to Portugal I felt like I was on a trip with daddy Petter and mummy Malvina since I just follow while they figure out what bus and train to take. I’m sure my sister gets flashbacks to our travels together when her little sister just followed. I’m actually quite a capable and organised person but when I’m with people like my sister or Petter I relax and just follow. I did however try to pay a little attention since I’m going to try to get to the airport on my own on the way back.

On the bus from the airport to the train station we were all talkative and laughing but this cranky as girl behind us hushed us to be quiet. We were shocked, I thought to myself “aren’t you allowed to talk on buses here?” but realised that that’s just silly. That she had a bad day wasn’t our problem and she couldn’t tell us to be quiet.

On the train we sat down happily until the ticket guy told us we were in first class and had to move down a level. Not much difference there but oh well we did as we were told. We almost missed our stop since we all started to read. We got picked up by the train station and driven straight to lunch.

After lunch, unpacking, reading and some sleeping we unloaded the trailer and rigged a boat. Malvina and I went out in a double in lovely strong winds. The water that splashed onto us and into the boat froze to ice and it was all good times. Anyways we can row! There is no ice on the water, just in the boat. The training camp has begun…

tjeckien2

Malvina fixing our boat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s