Mitt huvud/My head

(English below)
I torsdags skulle jag ha gjort ett 5000m test men det gick inte. Jag var helt utmattad fysiskt och psykiskt. Jag åkte i alla fall till Petter & Malvina i Norrtälje och vi hade ett väldigt bra snack om den mentala hälsan. Det har fått mig att tänka på mina tankar. Jag har mycket att jobba på, väldigt mycket, när det gäller mitt huvud.

Efter en lugn helg utan träning men med mycket trevligt umgänge med vänner och familj så känner jag mig utvilad. Äntligen. I fredags tänkte jag att min kropp aldrig kommer kännas stark igen. Självklart hade jag fel, jag behövde bara vila. Ordentligt.

Nu är vi i Tjeckien på träningsläger. Det är skönt att vara på ett ställe där det vanliga livet inte är i vägen. Här handlar allt om rodd och nu ska jag mellan måltider, träning och sömn ta mig tid att fundera på hur jag ska få en bättre mental hälsa. Hur jag ska bli en bättre roddare i huvudet.

(In English…)
Last Thursday I was meant to do a 5000m erg test but it didn’t happen. I was completely exhausted physically and mentally. In any case I went to Norrtälje to Petter & Malvina and we had a very good talk about mental health. It has made me think of my thoughts. I have a lot to work on, a lot, when it comes to my head.

After a calm weekend without training but with nice company of friends and family I feel rested. On Friday I thought I will never feel strong again. Of course I was wrong, I just needed to rest. Properly.

So now we are in the Czech Republic on training camp again. It’s nice to be in a place where life doesn’t get in the way. Everything is about rowing here and between meals, rowing and sleeping I’m going to take the time to figure out how I can improve my mental health. How can I become a better rower in my head.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s