Bättre dagar/Better days

(English below)
Efter regn kommer solsken och så även denna gång. Efter att ha varit trött och tyckt synd om mig själv några dagar blev allt bättre. Nik kom hem från att ha jobbat borta på västkusten under veckan och på torsdagen vaknade jag upp pigg igen. Det var skönt att kunna gå till jobbet och vara på bra humör! Alla är alltid så trevliga där och det är inte kul när man själv känner att man inte orkar vara glad.

Efter jobbet i torsdags kom stora syster på besök och åt middag. Jag hade träffat henne en snabbis i onsdags men innan dess hade jag inte träffat henne på jättelänge. Jag och min syrra Julia har i vuxen ålder alltid kommit väldigt bra överens, vi har bott ihop och rest massor tillsammans. Jag har väldigt snälla och omtänksamma syskon och är verkligen den bortskämda minstingen. Julia tänker alltid på mig och nu hade hon varit i Thailand och köpt en massa fina presenter till mig. Hon är van att hennes fattiga lillasyster inte är så bra på det där med presenter, jag köpte inget i Portugal. Hur som helst var det kul att träffa stora syster yster, hon är så himla duktig i sitt yrkesliv och det är alltid intressant att höra om hennes arbetsliv. Hon har varit driftig och framåt så länge jag kan minnas och det är verkligen roligt att det går så bra.

systrar

Julia & I

Igår var det stora bebisdagen, efter jobbet åkte jag och Nik till Södersjukhuset (SÖS) och hälsade på min nya brorson som föddes i torsdags, han går under namnet “Gullungen”. Jag trodde att det bara var vi skulle vara på besök men på SÖS möttes vi har farmor och farfar (mina päron), mormor och morfar, moster Hedda och storebröderna. Det vill säga att det var fullt ös, vi tog upp hela sällskapsrummet så alla andra nyblivna föräldrar höll sig borta. Det var jättekul att träffa alla men det var lite stissigt, särskilt som store/lillebror Nils blev väldigt ledsen när han skulle följa med mormor och morfar och lämna sina föräldrar. Men han kom nog över det så fort dom kom ut till bilen.

Efter SÖS åkte vi tåget till Södertälje och hälsade på hemma hos Hannah som fyllde år, sedan gick vi med henne till Sara och hälsade på henne och hennes lilla Olivia. Vi åt Södertäljekebab (bästa!), semlor och firade Hannah. Vi gullade såklart med Olivia och pratade massor. Det är alltid roligt att träffa sina kompisar! Sedan åkte vi buss 787 ut till Enhörna och hem till mina föräldrar där vi nu är.

hannahsara

Hannah & Sara

Idag har jag och kusin Charlotta varit ute och sprungit i solen och nu tänkte jag gå runt i husen och hälsa på släkten. Mycket av släkten på mammas sida bor här ute på Sandtorp i Enhörna där jag växte upp. Det kommer även lite andra kusiner på besök under dagen så det ska bli kul att träffas. Imorgon bär det av till Helsingborg för att hälsa på vänner och hämta båt. Niks storebror Reuben och hans fru har även dom fått en liten pojke idag, vi har fått se en bild, han är en lite mindre variant än min brors bebis och väldigt mörk.

olivia

Olivia

Jag tar mig en liten stund och tänker på vilken otroligt lyckligt lottad person jag är som har en enromt härlig familj och helt utomordentligt fantastiska vänner. Utan alla dessa människor skulle inte livet vara särskilt innehållsrikt, jag är så väldigt tacksam att jag har er alla i mitt liv. Ensam är inte stark, så är det bara.

In English…
“After rain there is sunshine” and so also this time. After feeling sorry for myself and being very tired for a couple of days it all got better. Nik came home from having worked on the West coast and on Thursday I woke up happy again. It was nice to come to work being in a good mood, they are all so nice so it feels so bad when I can’t be happy.

After work on Thursday my big sister Julia came for a visit and had dinner. I had seen her quickly on Wednesday but before then I hadn’t seen her for ages. My sister and I have always gotten along really well as grown ups. We have lived together and travelled heaps. I have very kind and thoughtful siblings and am really the spoilt youngest one. Julia always think of me and now she’d been to Thailand and bought me lovely presents. She knows that her poor little sister is useless, I didn’t get anything for her in Portugal. Anyhow it was great to see her, she’s very good at her job and very successful with what she does. She’s always worked really hard to get somewhere and it is great to see that she’s doing so well.

Yesterday was the big baby day, after work Nik and I went to the hospital and visited my new nephew who was born on Thursday, he’s got the name “cute baby”. I though it was just us coming for a visit but at the hospital were 2 sets of grandparents, auntie Hedda and the two older brothers. It was mayhem to say the least, every other new parent were hiding in their rooms since we filled the entire common room with ourselves and our stuff. It was great to see everyone but I didn’t get to see much of the baby or talk to the parents but it was great to see them and that everything had gone well.

nilsochgull

Proud older brother Nils with the newbie

After the hospital visit we went to Södertälje and visited Hannah, who’s birthday it was, then we all went to Sara and visited her and her baby Olivia. We had kebab dinner, semlor and celebrated Hannah. We cuttled with the baby and talked. It was great to hang out for an evening. Then we took the bus to my parents where we are now.

Today I’ve been for a run with my cousin Charlotta and now I’m going to try and see as many of my relatives as possible. The majority of my family on mum’s side live out here in Sandtorp where I grew up. Some of my cousins are also coming out here today for a visit so it will be nice to see them. Tomorrow we are off down south to visit friends and collect my boat. Nik’s older brother Reuben and his wife Maritza just had a baby boy a few hours ago. He’s a bit smaller than the Swedish nephew and much darker.

kusinerspring

Charlotta & I

I’m thinking of how increadibly lucky I am who have all this great family and lots of amazing friends. Without all this people my life wouldn’t be much fun, I’m so greatful. In Sweden we have a saying “Alone is strong”, I don’t believe it for a second.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s