Allt jag vill…/All I want…

(English below)
Idag kände jag mig lite låg när jag var tillbaka på roddmaskinen på gymmet. När man fått smak på livet som fulltidsroddare så vill man bara fortsätta. Jag älskar livsstilen på träningsläger, det är ju så jag vill leva mitt liv. Jag är otroligt tacksam att jag har familj och vänner som stöttar min satsning vilket gör det möjligt för mig att ge rodden större delen av min tid men jag vill självklart ta det ett steg till och kunna leva på min idrott. Det är svårt att beskriva det driv som finns inom mig, allt jag vill göra är att bli en bättre roddare. Jag känner att det finns så mycket inom mig som vill ut och jag vet att bara jag får chansen att utvecklas som roddare så kan jag bli en av dom bästa i världen. Det är superhäftigt att känna så otroligt starkt för det man gör.

Sista passet i söndags var jag verkligen tömd på energi men jag satt där i båten och kämpade i stark motvind och tänkte att det är här och nu jag gör skillnad. När man är som tröttast och orken egentligen inte finns där så måste man gräva lite lite till för att hitta ännu lite mer, så går det. När man själv håller på med träning så får man väldig respekt för en sån som Johan Olsson som tog VM guld i söndags, man vet allt slit som ligger bakom, allt jobb. Det tänkte jag på i söndags när jag satt där trött i min båt; “såhär har säkert Johan också känt men utan att ge upp”. Alla timmar, varenda minut är värt det när man presterar vid rätt tillfälle.

Jag vet att jag bara har några få veckor kvar av inomhusträningen, sen är det träningsläger igen och när vi kommer hem från det så hoppas jag att det är isfritt här hemma. Så jag har många långa timmar på vattnet att se fram emot. Från och med april, eller när det nu blir isfritt, så kommer jag pendla till Norrtälje och träna. Jag hoppas att jag ska kunna skaffa mig ett jobb där då så att jag kan spendera dagarna där och slippa åka fram och tillbaka flera gånger per dag. Jag kommer fortsatt bara jobba deltid precis som jag gör nu. Just nu jobbar jag som administratör på Byggkeramikrådet, en fantastisk arbetsplats som ger mig mycket frihet och flexibilitet. Det är faktiskt lite skönt att jobba med något helt annat några timmar om dagen så man får lite distans till träningen.

När jag har tvättat klart alla mina träningskläder så ska jag bege mig tillbaka till gymmet och köra ett pass till och bara tänka positiva tankar! Jag har mycket att vara tacksam för och mycket att se fram emot så att deppa över att man måste träna på roddmaskin några veckor till är bara dumt!

In English…
I felt a bit low today when I was back on the erg in the gym. When you’ve gotten a taste of the life of a fulltime rower you don’t want to go back. I love the lifestyle at training camp, that’s how I want to live my life. I’m incredibly grateful that I have family and friends that support me and what I do which makes it possible for me to spend most of my time training but I’d like to take it one step further and be able to live of my sport. It’s hard to describe the drive that is within me, all I want to do is to become a better rower. It feels like I have so much within me that want out and if I get the chance to develop as a rower I can be one of the best in the world. It feels supercool to feel so strongly about what you do.

The last session on the water on Sunday I felt I had no energy left but I sat there in the boat fighting against a strong head wind thinking that this is where I make a difference. When you feel the most tired you have to dig a little deeper to find a little more so you can finish your session. When you do rowing the way I do it you have a lot of respect for professional athletes, you know all the hard work that goes into the medals they win. On Sunday Sweden’s Johan Olsson got a World Champ gold in cross country skiing after an exceptional performance. When I sat there in my boat after watching the race I thought to myself; “Johan probably felt like this too and never gave up”. Every hour, every minute is worth it in the end.

I know that I only have a few more weeks of indoor training, then its training camp again and when we get back home the lake is hopefully free from ice. I have many long hours on the water to look forward to. From April, if the ice is gone then, I’ll be commuting to Norrtälje for rowing. I hope to get a job there so I can stay there during the day and don’t have to go back and forth. I will continue to work part time like I do now. At the moment I work as an administrator at Byggkeramikrådet, a great place that gives me a lot of freedom and flexibility. It is actually quite nice to do something different for a few hours during the day to take your mind of training.

When I have washed all my training gear I’m off to the gym again to do another session and think only positive thoughts! I have so much to be grateful for and so much to look forward to so being all depressed about having to do erg training for the next few weeks is just silly!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s