Trött/Tired

(English below)
Jag kände i morse när jag vaknade att jag var utomordentligt trött i kropp och huvud. Det kändes helt enkelt inte optimalt. Men vi påbörjade passet i gymmet och sedan ut på vattnet. Det blåste lite extra vilket kändes ännu lite jobbigare för att jag var trött. Jag fick inte riktigt till någonting på dom första 2km men jag styrde upp det när jag vände båten och skulle köra uppvärmning i högre takter. På grund av blåsten rodde vi i kanalen eftersom Portugals lättviktsdubbel också var på vattnet och de hade banan, där bojjorna hade blåst runt lite. Vi kommer överens om att sära på oss så alla kunde koncentrera sig på sitt. Vi har rott i kanalen bredvid banan varje dag och känner till den väldigt väl men jag glömde bort regel nummer ett när man ror, man måste ha koll framåt, dit man sitter med ryggen till. Precis när jag kom in i mitt flow så kom jag på att jag nog var nära där kanalen smalnar av, jag vände mig om och såg med skräck att jag redan var där. En tvärnit blev det men jag körde upp med båten på en kant under vattenytan som gav ifrån sig ett otrevligt ljud. Fan fan fan tänkte jag, där gick båten sönder. Jag behöll dock lugnet och med Petters lugn från land så kom jag loss och fortsatte ro. Det kändes inte som att det hänt något stort med båten så jag körde passet som planerat. När jag tog upp båten såg jag med glädje att skadan var minimal, det har egentligen inte hänt nåt med båten. Så skönt, jag skämdes så mycket, jag har aldrig gjort något sånt med en båt. Ha koll framåt, det glömmer jag aldrig nu.

bild (91)

My boat survived the day

Trots att jag var jättetrött idag har vi gjort två rejäla pass båda på över 2 timmar, jag lyckades hitta energi när jag satte mig i båten och kunde hålla ett positivt tänk. Mycket nöjd med mig själv och mitt gäng är jag!

In English…
I felt when I woke up this morning that both head and body were very tired. It didn’t feel great at all. But we started the first session in the gym and then out on the water. It was pretty windy which made life a bit harder and I struggled to get my shit together. However after 2 crappy kilometres things turned around and I felt like I got it together when I started warming up rating a bit higher. Today we rowed in the canal next to the course since the Portuguese lightweight double also was out on the water and rowed by the course. Because it was windy the lanes had blown around we agreed to separate the crews. Just as I got into the flow of things I realised I had forgotten rule no 1 when you row, to turn around and check up ahead. I turned around and realised with horror that I was where the canal gets narrower and I had to break hard but still went up with the boat on an edge under the surface. I struggled a bit to get myself off the edge and I thought I had ruined the boat for sure because the noise was unpleasant. But I got off, the boat didn’t sink and decided to continue the row. When I got off the water I happily saw that the damage was hardly even visable. I was really embarressed and I don’t think I’ll ever forget to turn around again.

bild (92)

Petter & Malvina after the second session


Even though I was super tired today we have done 2 good sessions on the water, both over 2 hours. I managed to find energy when I got into the boat and keep a positiv attitude. I’m very happy with myself and my gang!

One thought on “Trött/Tired

  1. Roligtvatt läsa, och härligt att prata med dig i morse men nu vill jag träffa dig irl. Puss mamma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s