Hotel Abade João – Vårt hotell/Our hotel

mattanterna

The cooks, Isabella to the right

(English below)
Portugals ekonomi är väl kanske inte den bästa för tillfället, till och med roddförbundet har gått i konkurs. Detta är ju tyvärr lite smått gynsamt för oss eftersom allt är så otorligt billigt i våra ögon. Vi har ju i princip ett galet stort roddcenter och ett hotell till oss själva. Mer om roddcentret senare men nu måste jag berätta om vårt hotell.

isabella

Isabella shows us photos of her kids

Vi är nu alltså 5 gäster på detta hotell som äter frukost, lunch och middag. Vi får även fri tillgång till en van som vi endast betalar bensin för. Detta betalar vi 35 euro per dygn för. Jag har ett dubbelrum till mig själv med allt vad man kan behöva, dom bäddar sängen varje dag och möblerar om bland mina grejer så som dom tycker det ska vara. Jag känner att på den fronten jobbar vi lite emot varandra men det är så livet går här på hotellet. När man ska lämna hotellet lämnar man sin nyckel på receptionsdisken och där ligger den när man kommer tillbaka. Jag vet inte om säkerheten är deras största oros område, vem som helst skulle verkligen kunna ta nyckeln och gå in på rummet. Men byn är liten och de man ser gå runt i byn är mest äldre människor som går så sakta att man ser dom i början av backen vid frukost och om man har tur så har dom nått toppen till lunchen.

stökitrum

My messy room (I clean it every day before they do!)

Vi har en hel matsal till oss själva, till varje måltid gör dom massor av mat. Vi äter massor men det blir massor kvar. Malvina har försökt säga att dom kan göra lite mindre mat men jag tror Isabella är orolig att vi ska gå hungriga. I matsalen har vi vissa rutiner, min är att ta fram brickor till alla, Petter ändrar tv-kanal till BBC och Malvina pratar med kockerskan eftersom hon kan spanska så kan dom snacka rätt bra. Idag har Malvina tex fått låna en bröllopsdvd med kort på Isabellas hundar.

flingor

Breakfast

Servicen på hotellet är utmärkt och det känns väldigt bra att bli bortskämd med god mat och mycket plats.

In English…
The economy of Portugal is not at it’s best at the moment, even the Portuguese Rowing Federation has gone bankrupt. This is unforgunatly to our advantage since everything is very cheap to us, we have a mega rowing centre and a hotel at our disposal. I’ll tell you more about the rowing centre but first I have to tell you about the hotel.

receptionen

The reception desk with our keys

We are 5 guests at the hotel who eat breakfast, lunch and dinner. We also have a van at our disposal that we just have to pay the gas for. For all this we pay 35 euro a day. I have a double room to myself with everything you need. They make your bed everyday and rearrange my stuff how they want it, it feels like we are working against each other in this area but it works for me. When you leave the hotel you put your key on the reception desk and there it is when you return. Safety is not a big issue to them and I don’t think it occurs to them that anyone could take the key and go into the room. The village is small and most people you see are old and walk very slowly, you see them at the bottom of the hill at breakfast and they might have reached the top by lunch.

matsalen

My job in the dining hall

We have a dining hall to ourselves and for every meal they cook a lot of food. We eat a lot but there are always heaps of leftovers. Malvina has tried to tell them to make a bit less food but I think Isabella is worried we will go hungry. In the dining hall we have certain routines, I make up the trays for everyone, Petter changes the TV channel to BBC and Malvina tells them how great the food is since she can speak the language. Today Malvina has borrowed a dvd with photos of Isabella’s dogs, she brought it for us to watch, how sweet is that?!

ensam

Alone in the dining hall because I’m a slow eater

The service is excellent and we enjoy being spoilt with great food and lots of space.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s