Halvdag/Half day

kusiner

Charlotta & I

(English below)
Först och främst är jag mäkta stolt över min kusin Charlotta som körde Tjejvasan på 2.06 idag. Hon hade säkert varit ännu snabbare om det inte hade varit någon i henne väg. Jag kan verkligen se henne åka och ropa “Ur spår!” till alla slöisar framför henne.

I morse vaknade jag med en luggsituation som var “out of control”, jag inser att jag borde tagit kort på den men så blev det inte. Nästa gång, det kommer hända igen så ska jag göra det. Luftfuktigheten i detta land gör att mitt hår får en volym som många bara drömmer om, jag är dock inte så tacksam för den alla gånger. Tänk 80-90 tals flajlugg…

springtur

Run home to the village

Idag är det en kanotsprint tävling vid roddcentret, detta visste vi om och vi trodde inte vi skulle få ro alls idag men det fick vi. Tävlingen startade inte förrän kl 14 så vi hann ro 12km innan det var dags att va ur vägen. Vi hade ett jättebra pass med fokuserad rodd, idag känns gårdagen i kroppen, det känns att man inte är van att sitta i en båt. Det var väldigt bra att vi fick ett pass på vattnet på förmiddagen idag som vi inte räknat med, det var ganska stilla idag och inget regn så väldigt bra förhållanden att ro i jämfört med gårdagen.

lillatvn

My mini TV for cross country skiing watching

Efter rodden sprang vi hem och kollade på Längd-VM och åt lunch. Kockerskan Isabella verkar vara ledig idag och hennes ersättare spred inte alls lika god stämning som hon.
Jag älskar ju att kolla på längdskidor så jag var mycket nöjd med dagens schema som gjorde att vi kunde se både damernas och herrarnas lopp. Imponerad av Norges damer som tog alla 3 medaljer och Charlotte Kalla gjorde riktigt bra ifrån sig. Svenska killarna gick det rätt bra för men inga medaljer. Min favvo Marcus Hellner slutade på 8 plats. Eftermiddagen har vi ledigt, vi ska utforska byn lite grann när vi hämtat oss från lunch och VM tittande.

In English…
First of all I’m very proud over my cousin Charlotta who skied in “Tjejvasan” today, it’s a cross country skiing competition for women over 3k. She skied in 2.06, and I think she would have been even faster if there wouldn’t have been other skiers in her way. I can see her skiing along yelling “Move over” to the slower skiers that should be in the right hand tracks.

This morning I woke up with an out of control fringe situation, the humidity here gives my hair some mad volyme. I should have taken a photo of it, I will next time.

Today there is a canoe sprint competition at the rowing centre so we weren’t supposed to row however since the competition didn’t start until 2pm we were allowed to anyway. We rowed 12k, it was a really good and focused row. Today my body is sore from yesterday, I really feel I’m not used to sitting in a boat. The conditions were great this morning, not much wind and no rain, so much nicer than yesterday.

marcus

Marcus Hellner, Swedish cross country skier

After the row we ran back to the hotel to have lunch and watch the cross country skiing World Champs. The cooking lady, Isabella, seemed to be off work today and her replacement did not really manage to fill her shoes even though the food was great.
I love to watch cross country skiing so was happy that today’s schedule allowed us to watch both the women’s and the men’s race. I was really impressed by the Norweigan women who took all 3 medals, but Swedish Charlotte Kalla did a great race too and finished 6th. The Swedish men did quite well too but no medals. My favourite Marcus Hellner finished 8th. This afternoon is free from training and we plan to explore the village a little.

bloggdrottning

The queen of blogging

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s