Grannar/Neigbours

(English below)
Sedan träningen blev min huvudsysselsättning är en sak helt klar, jag behöver sova väldigt mycket. Jag går helst och lägger mig senast 22 eftersom jag oftast måste gå upp vid 6 på vardagarna. Jag och mina grannar har inte detta gemensamt. Jag bor i en lägenhet och blir ständigt påmind om att mina grannar och deras intressen.

Varken jag eller Nik bryr oss om fotboll särskilt mycket, visst om det är EM eller VM så tittar vi men kvalmatcher, träningsmatcher och sånt är vi inte intresserade av. Det är grannen som vi delar sovrumsvägg med. Så fort Sverige ska spela en fotbollsmatch så bjuder han in hela grabbgänget på fotbollskväll. Dom är ett sånt killgäng som helt onaturligt knäpptyst tittar på matchen, man vet inte att dom är där förrän det blir mål. Då kommer vrålen och utropen som bekräftar att det faktiskt sitter ett helt gäng karlar på andra sidan väggen. Jag flyger en halvmeter upp i luften och hjärtat sitter i halsgropen.

Grannen ovanför oss har ett annat intresse. Vi bor passande nog en rask promenads avstånd från Stureplan, Stockholms pulserande nattliv. Denna granne är lika gästvänlig som grannen vägg i vägg, han bjuder in till för OCH efter fest ganska ofta. Det är så härligt när det känns som att när som helst så ramlar dom genom taket ner i vår säng. Nu har jag inget emot att man festar, bor man i lägenhet får man stå ut med en del men när efterfesten startar kl 04.00 mitt i veckan då blir man lite irriterad. Imorse vaknade jag vid 03.40 av en efterfest, men jag är rutinerad och är beredd med öronproppar så jag kan somna om. Några gånger har vi (Nik) traskat upp och knackat på och bett dom dämpa sig lite men det är inte alltid man vill vara den där tråkiga.

På nåt sätt har man vant sig vid grannarna och deras vanor eftersom jag fattar att det är jag som är den konstiga i vårt hus. Igår så la vi oss inte förrän vid 1 vilket så klart är långt efter min vanliga tid men vi tvingade oss upp kl 9 iallafall eftersom jag behövde få in ett pass innan lunch. Väl på gymmet försvann all trötthet och det gick riktigt bra att köra 60 minuter distans på roddmaskinen. Jag körde även lite bänkpress och klarade faktiskt att öka till 50kg och köra 3 repetioner på det. Jag är verkligen inte så stark, men det jobbar jag på. Nu på kvällen har jag sprungit runt ett stilla och tyst Djurgården och belöningen när jag kom hem var världens bästa hamburgare! Nik har bakat hamburgerbröd och semlor, så nu är jag mätt och belåten och härligt slut efter dagens träning.

planka
Plankan, alltid en härlig övning att avsluta med – The plank always a great way to end a session

In English
Since training became my main focus it is clear that I need a lot of sleep. I’m usually in bed by 10 pm since I need to get up at 6 am during the week. My neigbours and I do not share this habit, in fact our interests differ quite a lot. Since I live in an apartment I’m constantly reminded of this.

Nik and I are not interested in soccer, sure if it’s the European or World Champs we’ll watch a few games but the qualification games and what-not just don’t interest us. The neighbour we share our bedroom wall with is however very interested. Every time Sweden plays a game he invites “the guys” over to watch the soccer. These guys watch the game in an unnatural silence, you have no idea that they are there until someone scores. Then there is an outburst of scream, happiness or anger depending on which team scores, that confirms that they are there. I fly half a meter up in the air, since I often have fallen asleep at this stage.

The neighbour above us has another interest. We live about 15 min walk from the centre of Stockholm’s nightlife. This neighbour invites every man and his dog for pre and after parties quite often. It great to lie in bed and wonder when the floor will give and you’ll have them all in bed with you. I don’t mind the parties so much, if you live in an apartment you have to put up with some, but when the afterparty starts at 4am in the middle of the week, it’s ok to get slightly annoyed. This morning I woke up at 3.40am when the after party started, but I’m prepared and put in ear plugs. A few times we (Nik) have gone upstairs and knocked on their door and asked them to be quiet but you don’t feel like being that guy too often.

I guess I’ve started to accept my neighbours since I realise that I’m the weird one. Last night we didn’t go to bed until 1am (!) but we still got up at 9 am to go to the gym. I needed to do a session before lunch and when I came to the gym I forgot about being tired and did a really good hour on the erg. I also did some benchpress and managed to do 3 reps of 50kg, working on getting stronger. This evening I’ve been for a run around a quiet Stockholm and I came home to Nik’s awesome homemade burgers. I’m feeling pretty relaxed and content now.

pinne
Another one of my fav core excersises – En annan rolig core övning

semla

Time for dessert – Efterrättsdags

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s